Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Snow Buds Lu Xue Ya

De smaak is zacht zoet en de thee heeft een romige nasmaak die lang blijft hangen.

vanaf 4,60­

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Klanten kochten ook

Meer informatie

Als je naar de theeblaadjes van deze beroemde groene thee kijkt, lijkt het net alsof er een laagje rijp op ligt. Dat komt door de zilverkleurige tips (snow buds) waaraan de thee zijn naam ontleent. De thee wordt al vroeg in het voorjaar met de hand geplukt onder moeilijke omstandigheden zoals zware mist en regenval. De smaak is zacht zoet en de thee heeft een romige nasmaak die lang blijft hangen.

Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst China
Regio Fujian
Ingredienten Groene thee
Zetadvies 80°C, 3 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

80°C, 3 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
13 mrt. 2021

Moet ik in huis hebben

Prachtige groene thee. Zeer zuinig in gebruik omdat je zeker een 2e keer kan opgieten. De smaak is heel zacht maar toch aanwezig door zijn eigen karakter. Helpt mij zelfs in stressmomenten als ik wat maagklachten heb en niks door mij keel krijg.

9 mrt. 2018

Wisselvallig

Om te beginnen vind ik deze thee echt subliem. Heerlijk zoete geur en een fijne delicate smaak met een licht bloemige smaak. Helaas had ik deze ervaring niet bij de eerste keer dat ik deze thee dronk. Een aantal maanden geleden kocht ik deze thee in Amersfoort (vlak voor de nieuwe verpakkingen kwamen) met als advies dat dit een hele mooie thee is om uit te proberen als je al meerdere hebt uitgeprobeerd. Dus ik heel enthousiast thuis deze thee zetten. Maar al bij het openen van de verpakking rook ik iets muffigs en bij het zetten van de thee kwam er een nare geur omhoog. Een soort vis geur en bij het drinken werd het niet veel beter. Dus na een aantal keer op een andere manier zetten heb ik deze thee maar weg gegooid. Tot ik laatst deze thee(nieuwe verpakking) als cadeau kreeg en deze thee compleet anders rook en smaakte zoals hierboven beschreven. Misschien was mijn vorige aankoop van een oude batch!? In iedergeval had het filiaal in Amersfoort deze nooit mogen verkopen.

28 jul. 2015

Heerlijk

Deze thee heeft een verfijnde, grassige en zoete smaak. Het is een van mijn favorieten. Ook als ik hem mijn gasten voorzet zijn ze veelal positief. Ik trek hem twee keer, met een groot thee-ei.

20 mei 2015

Groen

Mijn omschrijving: zoetige groene asperges. Heeft ook een exclusiefe smaak, net als asperges. Met een hele fijne nasmaak. Heb nu ontdekt dat als je de thee in het water gooit en je met je neus er boven gaat hangen je verschillende geuren ruikt. Net in het water ruikt het naar gedroogd gras, daarna ruikt het heerlijk zoet om vervolgens te ruiken als de thee wanneer je hem drinkt. Ik gebruik/trek de thee 2x, meer krijg ik er niet uit. De eerste keer 2 minuten, de tweede keer er lang in laten tot de thee drinkbaar is. Mooie thee!

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.