Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Bijzonere theeën uit Japan

Japan staat bekend om haar bijzondere theeën. Prachtige kwaliteitstheeën met een krachtige smaak en een verfijnd aroma.

In Japan wordt bijna alleen maar groene thee gemaakt. Sencha is de meest gedronken thee in Japan. Het wordt zoveel gedronken dat het eigenlijk de nationale drank van Japan genoemd kan worden. Deze groene naaldthee heeft een speciaal productieproces dat zorgt voor het naaldvormige blad. De kwaliteit is afhankelijk van de oogstperiode. De smaak is licht bitter, de kleur is helder goudachtig.

De meest bijzondere Japanse thee is de schaduwthee. Deze thee wordt, zoals de naam al doet vermoeden, verbouwd in de schaduw van afdakjes gemaakt van rijsthalmen. Bekende schaduwtheeën zijn Gyokuro en Ten-cha. Ten-cha is de basis voor de groene poederthee, matcha.

Andere typische Japanse theesoorten zijn Genmaicha, sencha gemengd met gepofte rijstkorrels en Kukicha, thee gemaakt van de steeltjes of twijgjes. Beide bijzondere Japanse theesoorten met een unieke smaak, die zeker het proberen waard zijn.

Japanse thee van Simon Lévelt

Thee zetten met vakmanschap, aandacht en zorg; daar draait het om in Japan. Niet alleen is de thee tijdens het zetten van belang. De hele theeceremonie speelt een belangrijke rol. De Japanse theeceremonie, genaamd Cha-No-Yu, kent ontzettend veel rituelen. Naast de thee spelen ook het vertrek, het gerei, de conversatie en omgangsvormen een belangrijke rol.

In de authentieke Japanse theeceremonie wordt gebruik gemaakt van matcha thee. Deze thee bestaat al sinds de 12e eeuw en is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. De premium kwaliteit matcha thee, Matcha Kirishima Okumidori is zeer geschikt voor een Japanse theeceremonie. Voor het zetten van matcha thee heb je een paar belangrijke tools nodig zoals een Matcha klopper, genaamd Chasen, een Matcha lepel, genaamd Chashaku en een Matcha kom, genaamd Chawan.

Ook voor alle andere Japanse theesoorten ben je bij Simon Lévelt aan het juiste adres. Speciaal voor jou hebben wij mooie theeën uit Japan geselecteerd. Ga voor de bijzondere Genmaicha thee met een hartige smaak, de delicate en krachtige Gyokuro of de zachte en milde thee Kukicha, gemaakt van twijgjes en steeltjes waardoor het minder theïne en tannine bevat. Maar natuurlijk zit je voor een prachtige en authentieke Sencha hier ook goed.

Ga samen met ons op ontdekkingsreis door de wereld van Japanse thee en laat je verrassen door unieke smaken en bijzondere theesoorten.