Kukicha Groen
Groene thee gemaakt van twijgjes, steeltjes en nerven van het theeblad. De smaak is zacht en mild.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Groene thee gemaakt van twijgjes, steeltjes en nerven van het theeblad. Zacht & Mild. In het Japans betekent 'Kuki' steel en 'cha' staat voor thee. Kukicha wordt gemaakt van twijgjes, steeltjes en nerven van het theeblad. Hierdoor bevat Kukicha minder theïne en tannine. De smaak is zacht en mild. In Japan wordt deze thee veelal door ouders aan kinderen gegeven.
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Groene thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Japan |
Regio | Japan |
Ingredienten | Takjes en twijgjes van de camelia sinensis*. *biologisch |
Zetadvies | 85°C, 4 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
85°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Takjes en twijgjes van de camelia sinensis*. *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
Zoet en groen
Heerlijk zoet spinazie/gras smaak en niet heel bitter. Ik moest er even aan wennen maar dit is wel mijn favoriete groene thee.
Onverwachts lekker!
Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van twijgjes en takjes thee, maar dit was aan een aangename verassing. Lekkere milde groene thee.
Nog een vraagje
Van welke seizoenspluk is deze Kukicha?
fluweelzacht
Ruikt naar zoetig gras, zachte smaak. Ik verdraag geen thee met veel zuren, deze gaat prima. Ik ben wel benieuwd naar het theinegehalte, is dat al onderzocht? Ook zou ik graag weten hoe deze thee is gemaakt, welke bewerkingen het heeft gehad.
Theine is de natuurlijke insecticide. De plant moet zijn jonge zachte blaadjes beschermen tegen vraat van insecten die de zachte blaadjes lekker vinden. De plant stuurt daarom het meeste theine naar het jonge blad. Oud blad bevat daarom veel minder theine en dat geldt helemaal voor de takjes. De Kukicha van Simon Levelt is een melange van thee geplukt gedurende de lentepluk en zomerpluk in mei en juni.
Kukicha heeft juist veel theine
Volgens Ann Vansteenkiste, die het boek 'De Stille Kracht van Thee' schreef, bevat kukicha juist veel theine, en kun je deze thee beter niet voor het slapengaan drinken. En waarschijnlijk is ie voor kinderen daarom ook minder geschikt. Wel een hele lekkere en smakelijke groene thee.
@Annejoke, we gaan dit onderzoeken. Bedankt voor je review. Tip: als je je zorgen maakt of een thee teveel theïne bevat, kan je je thee het beste even 30sec afspoelen met kokend water. Het grootste theïnegehalte is dan verdwenen.