Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Kukicha Groen

9,20­ / 100 gr
Volumekorting:

10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Groene thee gemaakt van twijgjes, steeltjes en nerven van het theeblad. Zacht & Mild. In het Japans betekent 'Kuki' steel en 'cha' staat voor thee. Kukicha wordt gemaakt van twijgjes, steeltjes en nerven van het theeblad. Hierdoor bevat Kukicha minder theïne en tannine. De smaak is zacht en mild. In Japan wordt deze thee veelal door ouders aan kinderen gegeven.

Kenmerken

Categorie Thee
Merk Simon Lévelt
Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Japan
Regio Japan
Ingredienten Takjes en twijgjes van de camelia sinensis*. *biologisch
Zetadvies 85°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Reviews
4,0
(5)
Sortering:

Zoet en groen

Heerlijk zoet spinazie/gras smaak en niet heel bitter. Ik moest er even aan wennen maar dit is wel mijn favoriete groene thee.

Onverwachts lekker!

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van twijgjes en takjes thee, maar dit was aan een aangename verassing. Lekkere milde groene thee.

Nog een vraagje

Van welke seizoenspluk is deze Kukicha?

fluweelzacht

Ruikt naar zoetig gras, zachte smaak. Ik verdraag geen thee met veel zuren, deze gaat prima. Ik ben wel benieuwd naar het theinegehalte, is dat al onderzocht? Ook zou ik graag weten hoe deze thee is gemaakt, welke bewerkingen het heeft gehad.

Simon Lévelt 2 dec. -1
Theine is de natuurlijke insecticide. De plant moet zijn jonge zachte blaadjes beschermen tegen vraat van insecten die de zachte blaadjes lekker vinden. De plant stuurt daarom het meeste theine naar het jonge blad. Oud blad bevat daarom veel minder theine en dat geldt helemaal voor de takjes. De Kukicha van Simon Levelt is een melange van thee geplukt gedurende de lentepluk en zomerpluk in mei en juni.

Kukicha heeft juist veel theine

Volgens Ann Vansteenkiste, die het boek 'De Stille Kracht van Thee' schreef, bevat kukicha juist veel theine, en kun je deze thee beter niet voor het slapengaan drinken. En waarschijnlijk is ie voor kinderen daarom ook minder geschikt. Wel een hele lekkere en smakelijke groene thee.

Simon Lévelt 2 dec. -1
@Annejoke, we gaan dit onderzoeken. Bedankt voor je review. Tip: als je je zorgen maakt of een thee teveel theïne bevat, kan je je thee het beste even 30sec afspoelen met kokend water. Het grootste theïnegehalte is dan verdwenen.
Bekijk meer reviews