Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Matcha Misu: Matcha Tiramisu Dessert

Geniet van een heerlijk en origineel tiramisu recept, perfect voor de feestdagen! (voor 4 personen)
  • Gemiddeld
  • 15 minuten voorbereiding
  • 5 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 2 tl Matcha Uji Midori
  • 100 ml Water (van circa 75 graden)
  • 250 g Mascarpone
  • 125 ml Verse Slagroom
  • 24 g Vanillesuiker
  • 8 stuks Lange Vingers

Matcha Misu Recept - snel en feestelijk genieten

Ben jij een liefhebber van tiramisu, maar wil je niet lang in de keuken staan? Probeer dan ons Matcha tiramisu recept! Snel bereid en prachtig feestelijk dankzij de groene tint van Matcha. Een heerlijk en origineel tiramisu recept, perfect voor de feestdagen.

Matcha thee is een gemalen poederthee uit Japan, gemaakt van de jongste en beste theeblaadjes vol chlorofyl en antioxidanten. Voor de beste Matcha-ervaring adviseren we om water van ongeveer 75 graden Celsius te gebruiken. Zeef het Matchapoeder vooraf om klontjes te voorkomen, voeg een scheutje water toe en klop het mengsel los. Voeg dan de rest van het water toe en meng alles met een 'Chasen', een speciale Matcha klopper. 

Geniet van de unieke smaak van Matcha met dit eenvoudige en feestelijke recept!

Recept:

Stap 1: Voeg de gezeefde Matchapoeder toe in een (Matcha) kom en voeg twee theelepels water van 75 graden toe. Klop het mengsel los. Voeg de rest van het water toe en meng het geheel met een Matcha klopper (Chasen). Blijf kloppen totdat de poeder volledig is opgenomen door het water en het mengsel dik is geworden.

Stap 2: Mix de verse slagroom, het zakje vanillesuiker en de mascarpone tot een smeuïge mascarpone crème ontstaat.

Stap 3: Breek een Lange Vinger doormidden en plaats deze onderin het glas. Voeg vervolgens een laag mascarpone crème toe. Herhaal dit nogmaals.

Stap 4: Voeg een shot Matcha toe. Garneer eventueel met extra matchapoeder.

Geniet van je feestelijke dessert! 

Matcha Misu Recept met Simon Lévelt Matchapoeder

Voor dit Matcha tiramisu recept hebben we gekozen voor onze Matcha Uji Midori. Deze diepgroene en biologisch geproduceerde Matcha thee is rijk aan umami en vol van smaak, met een perfecte balans tussen zoet en bitter. Ervaar de frisse en licht grassige aroma's van Matcha Uji Midori in dit recept. 

De vitamines en mineralen blijven in Matcha thee behouden, doordat je het volledige theeblad in poedervorm drinkt. Wil je meer weten over Matcha en ons bijbehorende Matcha assortiment? Bezoek dan onze speciale Matcha pagina.