Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Ti Kuan Yin

9,95­ / 100 gr
Volumekorting:

10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Ti Kuan Yin, of Tie Guan Yin, betekent ‘ijzeren godin van genade’. De legende wil dat de arme boer Wei een bijzondere theeplant kreeg van deze godin, om te delen met anderen. Hij en zijn buren cultiveerden de theeplant en gingen de exclusieve thee die ze ervan maakten, verkopen. Het geld dat ze daarmee verdienden, gebruikten ze om een oude tempel te restaureren.

Kenmerken

Categorie Thee
Merk Simon Lévelt
Losse thee Losse thee
Theesoort Oolong
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst China
Regio Anhui
Ingredienten Biologische oolong thee
Zetadvies 95°C, 5 minuten, 3 gram per kop
Reviews
4,4
(3)
Sortering:

Licht op de maag

Ik vroeg om advies omdat ik de milde.ochtend melange niet zo meer goed verdraag, wordt er misselijk van. Ti.Yuan Kon is een fijne vervanger, licht en geurig, bijna grassig. Leuk verhaal erbij. De blaadjes rollen mooi uit in de pot, groot
.lekker zen om naar te kijken.

Tamelijk licht

Een tamelijk lichte oolong smaak, lekker om gewoon tussendoor te drinken.

Leuk!

Dit is de eerste oolong thee die ik bij S.L. heb gekocht en hij bevalt erg goed. Leuk dat hij omschreven staat als licht notig en zoetig, want dat vind ik hem ook! Zelf zou ik het zoetige omschrijven als karamellig. Deze thee heeft wel 2 legendes over het ontstaan van zijn naam. Ik vind de Wei legende de mooiste. Tip: zet hem in een glazen pot (in mijn geval een lege/schone pindakaaspot). Zo kun je mooi zien hoe heel rustig de blaadjes zich ontvouwen en in volume toenemen. Ik schenk bij deze thee telkens water erbij en laat de blaadjes dus gewoon zitten.

Bekijk meer reviews