2 van 33
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

Volop variatie in smaak en kleur

Welke theesoorten je ook proeft, ze komen allemaal van dezelfde plantensoort. Het land van herkomst, de ligging van de theetuinen, de manier van plukken, het klimaat en het plukseizoen hebben allemaal invloed op de smaak. De manier waarop de thee wordt verwerkt, bepaalt uiteindelijke de theesoort (zoals zwart of groen). Het bewerkingsproces van thee begint met het verflensen. Tijdens dit proces verliezen de theebladeren hun vocht en verwelken.

Melangeren en aromatiseren

In tegenstelling tot koffie, wordt thee al grotendeels in het land van oorsprong verwerkt en als gereed product verscheept. De thee kan nog een extra bewerking ondergaan in onze theepakkerij, zoals melangeren en aromatiseren. Melanges leveren niet alleen nieuwe smaken en soorten. Het grote voordeel van een melange is de constante kwaliteit. Thee wordt gearomatiseerd door het toevoegen van bijvoorbeeld een aroma, kruiden, bloemen en specerijen. Veruit de bekendste gearomatiseerde thee is Earl Grey.