van tot
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Witte thee

Witte thee is een licht geoxideerde thee die voornamelijk uit China komt, maar ook groeit in Nepal, Taiwan, Sri Lanka en India. De thee heeft een zeer lichte kleur en een subtiele, delicate smaak. Voor witte thee worden alleen de jongste knoppen van de theestruik geplukt. Op de gesloten knoppen groeit een licht witte dons, waar de thee zijn naam aan dankt. Van alle theesoorten is witte thee het minst bewerkt. Soms wordt het blad eerst gestoomd en daarna meteen gedroogd, dus niet gerold. Zoals bij de Pai Mu Tan. De Ambootia Wit is een witte thee die voorzichtig op zeer lage temperatuur wordt verflenst en in de zon gedroogd. Het blad wordt voorzichtig met de hand gerold en zeer licht geoxideerd. 

Gele thee

Gele thee lijkt op groene thee. Met het duidelijke verschil dat gele thee niet de uitgesproken grassige smaak van groene thee heeft. Houd je niet van groene thee? Dan is gele thee misschien juist wel iets voor jou. Ook de bereiding van gele thee is vergelijkbaar met die van groene thee. Na het drogen van de theeblaadjes, worden de blaadjes langzaam gestoomd, voordat ze onder een vochtige doek worden gelegd. Deze belangrijke extra stap noemen de Chinezen 'men huang' (geel stoven). Hierdoor kunnen de theebladeren ‘ademen’ en hun natuurlijk aroma weer absorberen.

Simon Lévelt biedt een groot assortiment aan witte en gele theesoorten. Je kunt bij ons thee bestellen uit diverse landen, waaronder China en India, en zowel biologische als niet-biologische theevarianten. Zo kies je de thee die precies aan jouw wensen voldoet. Twijfel je over welk type thee het best bij je past? Bezoek dan één van onze winkels en informeer naar de verschillende varianten. Wil je meer lezen over gele thee? Lees dan meer op onze blog.