8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Groene thee kopen

Groene thee vindt zijn oorsprong in China, waar hij meer dan 4000 jaar geleden voor het eerst werd gedronken. De legende gaat dat Shen Nung, een kweker van medicinale kruiden, per toeval de groene thee ontdekte toen er een paar bladeren van een theestruik in een pot met kokend water vielen.


De productie van groene thee

Alle theeën komen van dezelfde plantensoort, de Camellia Sinensis. Maar het land van herkomst, de manier van plukken, het klimaat en plukseizoen zijn van invloed op de smaak van de thee. De manier waarop de thee wordt verwerkt, bepaalt de uiteindelijke theesoort (zoals groen of zwart). Het bewerkingsproces begint bij het verflensen. Tijdens dit proces verliezen de theebladeren hun vocht en verwelken


Groene thee wordt gemaakt door de verse theebladeren na het plukken te verflensen. Direct daarna worden de bladeren verhit, zodat er geen oxidatie plaats kan vinden en het blad groen blijft. Door te variëren in het rollen en drogen van de theebladeren, ontstaan er verschillende groene theesoorten.


Groene thee van Simon Lévelt

Simon Lévelt biedt een groot assortiment aan groene theesoorten. Groene thee kopen doe je dus hier! Je kunt bij ons thee bestellen uit diverse landen, waaronder China, India en Japan, en zowel biologische als niet-biologische theevarianten. Zo kies je de thee die precies aan jouw wensen voldoet. Twijfel je over welk type thee het best bij je past? Bezoek dan één van onze winkels en informeer naar de verschillende varianten.