Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Snow Buds Lu Xue Ya

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

De smaak is zacht zoet en de thee heeft een romige nasmaak die lang blijft hangen.

4,60­ / 30 gr

Meer informatie

Als je naar de theeblaadjes van deze beroemde groene thee kijkt, lijkt het net alsof er een laagje rijp op ligt. Dat komt door de zilverkleurige tips (snow buds) waaraan de thee zijn naam ontleent. De thee wordt al vroeg in het voorjaar met de hand geplukt onder moeilijke omstandigheden zoals zware mist en regenval. De smaak is zacht zoet en de thee heeft een romige nasmaak die lang blijft hangen.

Kenmerken

Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst China
Regio Fujian
Ingredienten Groene thee
Zetadvies 80°C, 3 minuten, 2 gram per kop
Reviews
4,5
(4)
Sortering:

Moet ik in huis hebben

Prachtige groene thee. Zeer zuinig in gebruik omdat je zeker een 2e keer kan opgieten. De smaak is heel zacht maar toch aanwezig door zijn eigen karakter. Helpt mij zelfs in stressmomenten als ik wat maagklachten heb en niks door mij keel krijg.

Wisselvallig

Om te beginnen vind ik deze thee echt subliem. Heerlijk zoete geur en een fijne delicate smaak met een licht bloemige smaak. Helaas had ik deze ervaring niet bij de eerste keer dat ik deze thee dronk. Een aantal maanden geleden kocht ik deze thee in Amersfoort (vlak voor de nieuwe verpakkingen kwamen) met als advies dat dit een hele mooie thee is om uit te proberen als je al meerdere hebt uitgeprobeerd. Dus ik heel enthousiast thuis deze thee zetten. Maar al bij het openen van de verpakking rook ik iets muffigs en bij het zetten van de thee kwam er een nare geur omhoog. Een soort vis geur en bij het drinken werd het niet veel beter. Dus na een aantal keer op een andere manier zetten heb ik deze thee maar weg gegooid. Tot ik laatst deze thee(nieuwe verpakking) als cadeau kreeg en deze thee compleet anders rook en smaakte zoals hierboven beschreven. Misschien was mijn vorige aankoop van een oude batch!? In iedergeval had het filiaal in Amersfoort deze nooit mogen verkopen.

Heerlijk

Deze thee heeft een verfijnde, grassige en zoete smaak. Het is een van mijn favorieten. Ook als ik hem mijn gasten voorzet zijn ze veelal positief. Ik trek hem twee keer, met een groot thee-ei.

Groen

Mijn omschrijving: zoetige groene asperges. Heeft ook een exclusiefe smaak, net als asperges. Met een hele fijne nasmaak. Heb nu ontdekt dat als je de thee in het water gooit en je met je neus er boven gaat hangen je verschillende geuren ruikt. Net in het water ruikt het naar gedroogd gras, daarna ruikt het heerlijk zoet om vervolgens te ruiken als de thee wanneer je hem drinkt. Ik gebruik/trek de thee 2x, meer krijg ik er niet uit. De eerste keer 2 minuten, de tweede keer er lang in laten tot de thee drinkbaar is. Mooie thee!

Bekijk meer reviews