Wat is het verschil tussen thee uit een zakje en losse thee?
Wat is het verschil tussen thee uit een zakje en losse thee?
Wat is het verschil tussen thee uit een zakje en losse thee?
Losse thee
De grotere bladeren worden gebruikt voor losse thee. Deze bladeren zijn van uitstekende kwaliteit en dat proef je terug. De grootte van het theeblad bepaalt namelijk de snelheid waarmee geur, kleur en smaak vrijkomen. Het blad moet zich eerst ontvouwen voordat het smaak afgeeft. Losse thee geeft hierdoor meer verfijnde aroma’s af en een complexe en rijke smaak.
Simon Lévelt heeft meer dan 150 soorten losse thee. We adviseren je graag in één van onze speciaalzaken of online met de thee keuzehulp. Samen ontdekken we de smaak die bij jou past.
Probeer eens deze losse thee
Thee uit een zakje
Voor theezakjes worden juist de allerkleinste stukjes thee gebruikt. Deze fijne bladeren geven sneller hun geur, kleur en smaak vrij. En zijn daarmee ideaal voor gebruik in een theezakje, waarmee een snelle kop thee kan worden gezet. De thee is al afgewogen en in een filterzakje gestopt; direct klaar om in je theeglas te hangen.
Probeer deze koffiebonen eens als espresso
Het verschil tussen thee uit een zakje en losse thee
De theebladeren die worden gebruikt voor thee uit een zakje en losse thee, komen van precies dezelfde theeplant. Het verschil zit in de grootte van het theeblad. Tijdens het sorteer- en droogproces van de theebladeren, worden de grote bladeren gescheiden van de kleinere bladeren. De allerkleinste bladeren (fannings en dust genoemd) worden gebruikt in theezakjes en de grotere bladeren (bladthee en brokens genoemd) voor losse thee.