Sencha Theïne-arm
Groene thee met een soepele en frisse smaak. Voor het decafeïneren van de thee gebruiken we de CO2-methode.
Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Groene thee met een soepele en frisse smaak. Voor het decafeineren van de thee gebruiken we de CO2-methode. Bij het gebruik van deze methode is er weinig smaakverlies en blijft er geen CO2 achter. De smaak is iets ronder dan de reguliere Sencha en de thee heeft ook iets meer kleur. Deze groene Sencha thee wordt op Japanse manier geproduceerd in China. Door herhaaldelijk rollen en pletten ontstaat de typische vorm van platte naalden.
Cafeine | Cafeïnevrij |
Merk | Simon Lévelt |
LandVanHerkomst | China |
Ingredienten | Gedecafeïneerde groene thee. Bevat minder dan 0,4% cafeïne. |
LosseThee | Losse thee |
Regio | China |
Theesoort | Groene thee |
Zetadvies | 80°C, 5 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
80°C, 5 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Gedecafeïneerde groene thee. Bevat minder dan 0,4% cafeïne.

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
neutraal
Milde smaak, best wel goed. Welk proces werd er gebruikt om deze theinevrij te maken?