8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Rooibos Kokos Cacao

Rooibos met een zwoele, tropische chocoladesmaak.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 3,40
- +
1 kilo (10% korting)
€ 30,60
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

Hellie1705

23 apr. 2015

Wat een heerlijke thee is dit zeg met een vleugje chocolade en kokos.
Warm van smaak en super lekker !!!

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Rooibos
De Rooibos struik groeit alleen vlak bij de Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. De botanicus Carl Humberg heeft de plant voor het eerst ontdekt in 1772. Pas een eeuw later zag een russische immigrant, Benjamin Ginsberg, de commerciële mogelijkheden van deze kruidenthee als alternatief voor gewone thee. De vraag naar rooibos steeg explosief tijdens de 2e Wereldoorlog, toen de levering van gewone thee moeizaam ging.

De plant zelf is groen van kleur en heeft kleine naaldjes. Deze worden na de pluk gestampt en in de zon gelegd om te fermenteren. Rooibos – dat letterlijk ‘rode struik’ betekent – dankt zijn naam aan de rode kleur die de gedroogde blaadjes hebben en die ook de Rooibosthee een heldere rode kleur. In Japan gelooft men dat Rooibos het leven verlengt, en staat bekend onder de naam “Long Life Tea”.

Groene Rooibos
In Zuid-Afrika heeft men de eeuwenoude Aziatische productiemethode van groene thee toegepast op rooibos, die wij dan ook groene rooibos noemen. Direct na de oogst wordt de rooibos in kleine hoeveelheden gedroogd. Hierdoor wordt voorkomen, dat door het snelle natuurlijke oxidatieproces het hoge gehalte aan waardevolle stoffen wordt afgebroken. Groene rooibos bevat aanzienlijk meer anti-oxydanten en flavonoïden dan de gewone (geoxideerde) rooibos.
Ingrediënten
Rooibos, cacao kernen (30%), kokos stukjes (8%), aroma, carobe stukjes
Zetadvies
  • 100°C
  • 5 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.