Rooibos Green Herbal Blend
Op zoek naar een aangename en eigentijdse thee voor een puur, relax- en genietmoment? Kies dan voor de Rooibos Green Herbal Blend. Groene én rode rooibos zijn de basis van deze mix van rooibos en kruiden. Dit zorgt voor een licht en zachtzoet fundament met een lekkere body.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Groene én rode rooibos zijn de basis van deze mix van rooibos en kruiden. De groene rooibos zorgt voor een licht en zachtzoet fundament en het vleugje rode rooibos geeft de thee meer body. Dit in combinatie met de toegevoegde kruidenmix van lemongrass, kruizemunt, venkelzaad, kamille en een vleugje zoethout geven een subtiele verfrissing en verrijking aan de smaak. Rooibos Green Herbal Blend is een eigentijdse, aangename en toegankelijke thee voor een puur, relax- en genietmoment.
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Rooibos thee, Rooibos & Honeybush |
Cafeine | Cafeïnevrij |
Biologisch | Biologisch |
Ingredienten | groene rooibos*, kruizemunt*, rooibos*, zoethout*, citroengras*, venkelzaad*, kamille*. *biologisch |
Zetadvies | 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: groene rooibos*, kruizemunt*, rooibos*, zoethout*, citroengras*, venkelzaad*, kamille*. *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.