Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Zuurdesemtoast met romige paddenstoelen

Een heerlijk tussengerecht voor tijdens de feestdagen.
  • Gemiddeld
  • Geen voorbereiding
  • 25 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 400 gr Gemengde paddenstoelen (zoals oesterzwammen en kastanjechampions)
  • 1 teen Knoflook
  • 2 st Sjalotten
  • 3 takjes Tijm
  • 5 gr Platte peterselie
  • 4 sneetjes Zuurdesembrood
  • 2 el Milde olijfolie
  • 25 gr Boter

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Scheur of snijd de grotere paddenstoelen in stukken, laat kleintjes heel en snijd kastanjechampignons in partjes en koningsoesterzwammen in plakjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de peterselie fijn.

Rooster het brood in een broodrooster of op een grill- of koekenpan en leg de sneetjes op borden. Bestrijk eventueel met boter of olie.

Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de sjalotten en knoflook in ca. 3 min. glazig. Neem uit de pan en zet het vuur hoog. Voeg de grotere paddenstoelen toe en bak ze in ca. 6 min. beetgaar. Doe halverwege de kleinere paddenstoelen erbij. Voeg de sjalot, knoflook en boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de paddenstoelen over de borden en bestrooi met de tijm en peterselie.