Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

IJskoffie: Basisrecept Shockbrew IJskoffie

Hoe maak je thuis ijskoffie? Probeer dit makkelijke recept voor een lekkere shockbrew ijskoffie!
  • Makkelijk
  • 5 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 35 g Gemalen Koffie
  • 250 ml Water
  • 250 g IJsblokjes
  • 1 schijfje Limoen/Kokos

IJskoffie basisrecept shockbrew

Ontdek shockbrew ijskoffie. Met onderstaand basisrecept zet je in 5 stappen, zelf een heerlijke shockbrew ijskoffie op tafel. Geniet van de smaak van de zomer met een zelfgemaakte ijskoffie. Gebruik dit basisrecept voor het maken van zelgemaakte ijskoffie en experimenteer met verschillende soorten geroosterde koffiebonen. Welke smaken ga jij proberen?

IJskoffie recept met Simon Lévelt koffie

Met dit basisrecept voor het maken van shockbrew ijskoffie kies je zelf een koffieboon die jou lekker lijkt. Zorg dat deze op de juiste wijze wordt gemalen. Een light roast koffieboon is een aanrader voor het maken van onderstaand recept. Ontdek onze zomerselectie met onze aanraders voor het maken van zelfgemaakte ijskoffie. Ga bijvoorbeeld voor onze Van Het Huis Blond koffie, Guji Highlands, of Shakisso Natural als basis voor jouw zelfgemaakte ijskoffie. Welke smaak past bij jou?

Ga aan de slag met dit makkelijke ijskoffie basisrecept en geniet van de smaak van de zomer!

Het Recept voor IJskoffie

Stap 1: Doe 250 gram ijsblokjes in een Chemex of Hario V60. Breng alvast 250 ml water aan de kook.

Stap 2: Voeg 35 gram gemalen koffie in het filter en schenk tot ongeveer 60 ml gekookt water uit over de koffie, zodat deze kan "bloomen". 

Stap 3: Schenk het overige deel van het gekookte water (190 ml), er rustig over uit. In twee tot drie delen. 

Stap 4: Roer de koffie door, totdat alle ijsblokjes verdwenen zijn. 

Stap 5: Vul een glas met een ijsblokje en schenk de ijskoffie hierop uit. Garneer naar keuze met bijvoorbeeld een schijfje limoen en kokos.

Geniet van je zelfgemaakte ijskoffie!