Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Geroosterde spitskool met misoboter

Haal de feestdagen in huis met dit heerlijke gerecht.
  • Moeilijk
  • Geen voorbereiding
  • 60 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 1 hele Spitskool
  • 100 gr Boter (plantaardig)
  • 4 el Misopasta
  • 1 tl Gochujang pasta (Koreaanse kruidenpasta, verkrijgbaar bij Aziatische supermarkten en grotere goedgesorteerde reguliere supermarkten)
  • 300 gr Sushirijst
  • 1 el Mirin
  • 1 tl Matchapoeder
  • 15 gr Verse koriander
  • 1 el Zwart sesamzaad
  • 1 el Wit sesamzaad

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spitskool in 4 gelijke parten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verhit de boter met de misopasta in een steelpan en roer tot de boter gesmolten is en gemengd is met de misopasta. Voeg de gochujangpasta toe (doe dit een beetje naar smaak, maar hou je niet van spicy, wees dan voorzichtig) en bestrijk de parten kool ermee. Bewaar de saus die over is. Rooster de kool in het midden van de oven in ca. 30 min. beetgaar met knapperige randjes.

Kook ondertussen de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rijstazijn en voeg 1 theelepel zout en de suiker toe en roer tot het is opgelost.Schenk het mengsel over de rijst, voeg het matchapoeder toe en roer door.

Hak de koriander grof en warm de overgebleven saus weer op. Voeg eventueel een paar eetlepels heet water toe zodat de saus mooi glad is.

Maak met behulp van de portioneerring een cirkel rijst op de borden. Leg de kool er naast en schenk de rest van de saus erover. Bestrooi tenslotte met sesamzaad en koriander.