Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Espresso Bananenbrood

Bananenbrood scoort altijd goed. Ontdek dit recept met de smaak van espresso en chocola!
  • Gemiddeld
  • 15 minuten voorbereiding
  • 40 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 150 g Havermout/(volkoren) Speltmeel
  • 3 stuks Bananen (eventueel 1 extra ter garnering)
  • 2 kop Espresso
  • 1 el Cacaopoeder
  • 2 tl Bakpoeder
  • 3 stuks Eieren
  • 30 g Walnoten/Pecannoten (ongebrand)

Is iedereen in jouw omgeving ook zo dol op bananenbrood? Én gek op koffie? Probeer dan zeker dit verrukkelijke recept voor bananenbrood met een twist: Espresso Bananenbrood! Heerlijk om te serveren tijdens een feestelijke brunch, om mee te nemen naar je werk, maar ook lekker bij een kop thee. 

 

Stap 1: Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

 

Stap 2: Doe de havermout/speltmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder in een grote kom en meng het geheel door elkaar.

 

Stap 3: Prak de bananen fijn met een vork, of pureer deze in een blender, tot een gladde puree. 

 

Stap 4: Zet een dubbele espresso, bijvoorbeeld met onze koffieboon Campesinos de Tierra. 

 

Stap 5: Voeg de bananenpuree toe aan de grote kom en voeg daarbij de eieren en de dubbele espresso. Mix het geheel tot een glad beslag.

 

Stap 6: Hak de ongebrande walnoten/pecannoten grof en roer deze door het beslag.

 

Stap 7: Verdeel het beslag over de cakevorm. Met de bolle kant van een lepel kun je het beslag mooi vlak krijgen en aandrukken. Eventueel kun je als extra garnering een banaan in de lengte halveren en in het beslag drukken.

 

Stap 8: Bak het Espresso Bananenbrood in ongeveer 40 minuten af in het midden van de oven. Laat afkoelen voordat je het bananenbrood aansnijdt. 

 

Dat wordt smullen!