Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Choco-Coffee-Cake

Iets lekkers voor bij de koffie, óf thee? Verras je gasten met deze heerlijke combinatie aan smaken: extra pure chocolade, een dubbele espresso en noten!
  • Gemiddeld
  • 20 minuten voorbereiding
  • 50 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 200 g Rijstmeel
  • 3 stuks Bananen
  • 2 kop Espresso (Corazón)
  • 75 g Chocolade (extra puur)
  • 50 g Cacaopoeder
  • 100 ml Melk (plantaardig)
  • 65 ml Kokosolie (gesmolten)
  • 100 g Kokosbloesemsuiker/Agavesiroop
  • 1.5 tl Bakpoeder
  • 1 tl Baksoda
  • 1 snufje Zout
  • 50 g Ongebrande walnoten/hazelnoten
  • 1 handje Frambozen

Chocolade koffiecake

In dit recept verwerken we onze klassieke koffiemelange Corazón: een volle, aromatische koffie én de smaakfavoriet van onze meesterbrander Michel. Deze volle smaak gaat erg goed samen met de extra pure chocolade in dit recept. Met dit gemakkelijke recept serveer je in een mum van tijd iets lekkers voor bij de koffie, óf thee! Ook leuk als hightea recept, of als cake voor bij een brunch of verjaardagsfeest.

Stap 1: Zet een dubbele espresso, zodat deze kan afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm van 25 cm. met bakpapier.
Tip: om de kokosolie te smelten kun je deze in de opwarmende oven zetten

Stap 2: Meng het meel, de cacaopoeder, het bakpoeder, de baksoda en het zout in een kom.

Stap 3: Neem een tweede kom en mix de bananen, de gesmolten kokosolie, de (plantaardige) melk, de dubbele espresso en de kokosbloesemsuiker (of agavesiroop) goed door elkaar.

Stap 4: Meng de mix uit stap 2 en stap 3 met elkaar en voeg de ongebrande noten en extra pure chocolade in kleine stukjes toe. Roer het geheel tot een mooi beslag.

Stap 5: Giet het beslag in de bakvorm en bak de chocolade koffiecake in ongeveer 50 minuten gaar. Elke oven is anders, het kan dus zijn dat de cake iets meer, of minder tijd nodig heeft. Check met een satéprikker of de cake gaar is, door in de cake te prikken. Wanneer er geen cake aan de prikker vast blijft zitten, is de cake klaar.

Stap 6: Laat de heerlijk geurende chocolade koffiecake nog even afkoelen voordat je deze aansnijdt. Garneer eventueel met een handje frambozen, voor een prachtige kleur- en smaakcombinatie.

Serveer met je favoriete Simon Lévelt thee en geniet ervan!

 

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Lenna Omrani uit het boek Every Day Vegan.