Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Carrot Cake/Worteltaart

Zin in iets lekkers bij de thee? Maak een luchtige en heerlijk smeuïge carrot cake!
  • Gemiddeld
  • 30 minuten voorbereiding
  • 60 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 4 stuks Eieren
  • 300 ml Zonnebloemolie
  • 250 g Basterdsuiker Bruin
  • 2 tl Vanille-extract
  • 300 g Zelfrijzend Bakmeel
  • 1 snufje Zout
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • 400 g Geraspte Wortelen
  • 125 g Walnotenbreuk
  • 1 klontje Boter (om het bakblik in te vetten)

Carrot Cake/Worteltaart

Zin in iets lekkers bij je kop thee of koffie? Maak een luchtige en heerlijk smeuïge carrot cake. Een perfecte match met onze limited edition Pumpkin Spice, 
Ginger & Carrot, of Heerlijke Herfst thee!
Geniet van de heerlijke smaken die de herfst te bieden heeft en creëer een verwenmomentje voor jezelf. Met ons recept maak je een heerlijke worteltaart. Kies je voor een mooie crèmelaag op je carrot cake, of heb je liever een worteltaart zonder topping? Je kan beide kanten op met ons carrot cake recept. Hoe dan ook lekker! 

Het Recept voor Carrot Cake

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren, de zonnebloemolie, de basterdsuiker en het vanille extract met een mixer door elkaar.

Stap 2: Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en voeg de wortels, het zout en het kaneel toe. Roer het geheel goed door. Voeg daarna de stukjes walnoten toe en meng door het beslag.

Stap 3: Vet de randen van je bakvorm in met boter en leg een vel bakpapier op de bodem. Giet het beslag in de vorm en bak de carrot cake ongeveer 60 minuten in de oven. 

 

Een lekkere crèmelaag aan je carrot cake toevoegen?

Maak gemakkelijk een heerlijke crèmelaag voor je carrot cake. Met onderstaande ingrediënten en ons recept voor een lekkere roomkaas topping, maak jij je worteltaart extra feestelijk.

Ingrediënten:

- 400 g Roomkaas
- 100 g Boter
- 150 g Poedersuiker

Het Recept voor een Roomkaas Topping Crèmelaag

Stap 1: Laat de carrot cake afkoelen. Indien je ook een crèmelaag tussen je cake wilt, snijd de afgekoelde carrot cake dan horizontaal doormidden.

Stap 2: Voeg de roomkaas, de boter en de poedersuiker bij elkaar en mix tot een mooie egale roomkaas topping.

Stap 3: Wanneer je de cake doormidden hebt gesneden, verdeel dan de helft van de roomkaas topping over de onderste cakelaag en leg de bovenste cakelaag er weer op.
Besmeer de bovenkant van de worteltaart met de roomkaas topping. Voor een prachtig uitziende crèmelaag, kun je de roomkaas topping garneren met walnoten. 


Tip:
 Voeg pompoen toe in combinatie met de wortelen en maak een heerlijke Pumpkin Carrot Cake. De walnoten kun je ook goed vervangen voor pecannoten en in plaats van de vanille-extract in dit recept, kun je ook Monin Siroop Vanille gebruiken. Een heerlijk recept om eindeloos mee te variëren. We zijn benieuwd naar het resultaat!