Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Basisrecept shockbrew-ijskoffie

Hoe maak je een shockbrew ijskoffie met de slow coffee zetmethode? Ontdek het met dit basisrecept.
  • Makkelijk
  • 10 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 30 gr Gemalen koffie
  • 250 ml Water van 90 graden
  • 250 gr IJsblokjes

Stap 1: Doe de ijsblokjes in de kan.

Stap 2: Doe de gemalen koffie in de filter, schenk ongeveer 60 tot 80 ml heet water over de koffie en laat de koffie tussen de 25 en 35 seconden bloomen (= het opwellen van de koffie, dit zorgt voor een gelijkmatige extractie). Schenk daarna het overige hete water in twee of drie delen erover uit.

Stap 3: Roer de koffie even door totdat alle ijsblokjes verdwenen zijn en serveer de koffie met een ijsblokje.