Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Basisrecept shockbrew-ijskoffie

Hoe maak je een shockbrew ijskoffie met de slow coffee zetmethode? Ontdek het met dit basisrecept.
  • Makkelijk
  • Geen voorbereiding
  • 10 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 30 gr Gemalen koffie
  • 250 ml Water van 90 graden
  • 250 gr IJsblokjes

Doe de ijsblokjes in de kan. Doe de gemalen koffie in de filter, schenk ongeveer 60 tot 80 ml heet water over de koffie en laat de koffie tussen de 25 en 35 seconden bloomen (= het opwellen van de koffie, dit zorgt voor een gelijkmatige extractie). Schenk daarna het overige hete water in twee of drie delen erover uit. De koffie en de maling die je gebruikt beïnvloeden de doorlooptijd. Zorg dat je totale doorlooptijd tussen de 2,5 tot 3,5 minuten duurt. Roer de koffie even door totdat alle ijsblokjes verdwenen zijn en serveer de koffie met een ijsblokje.