Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Ananascarpaccio met witte chocolademousse

Een zoet dessert voor tijdens de koude winterdagen
  • Gemiddeld
  • Geen voorbereiding
  • 40 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 1 el Simon Lévelt Rooibos Bio
  • 100 gr Kristalsuiker
  • 150 gr Witte chocolade
  • 100 gr Ricotta (op kamertempratuur)
  • 150 ml Slagroom
  • 2 el Pistachenoten
  • 12 plakken Ananas
  • 25 gr Boter

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

Breng 100 ml water met kristalsuiker aan de kook. Roer tot de kristallen zijn opgelost en voeg de thee toe. Neem van het vuur en laat 5 min. trekken. Schenk de siroop door een zeef en laat verder afkoelen.

Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Roer de ricotta erdoor. Klop de slagroom met de mixer stijf en spatel de chocolade ricotta er zo luchtig mogelijk door de slagroom. Zet tot gebruik in de koelkast.

Rooster de pistachenoten in een pan zonder olie of boter in ca. 3 min. krokant. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Snijd de ananas met een scherp mes in 12 zo dun mogelijke plakken van ca. 5 mm. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de ananas op middelhoog vuur ca. 4 min. Keer halverwege. De ananas hoeft maarlicht te kleuren.

Leg op elk bord 3 plakken ananas, maak met 2 lepels (of ijsbolletjestang) een mooie bol van de chocolademousse. Besprenkel met de Rooibos siroop en bestrooi met de pistachenoten.

Liever vegan? Bak de ananas in kokosolie. Vervang de witte chocolademousse door kokosyoghurt en bestrooi met grof gehakte vegan witte chocolade.