Shockbrew IJskoffie met Limoen
Bereidingstijd: 8 minuten
Shockbrew maken is een eenvoudige maar heerlijke manier om snel ijskoffie te maken. Maak je ijskoffie extra speciaal door er een koffiesiroop van Monin aan toe te voegen. Probeer onze ijskoffie met limoen laat je verrassen door de friszoete smaakcombinatie.
- Doe 250 g ijsblokjes in de Chemex en voeg Monin kokossiroop toe
- Doe 35 gram filter gemalen Mocha Limu koffie in de filter en laat de koffie bloomen door een deel van 250 ml gekookt water uit te schenken
- Wacht even en schenk dan het overige water in twee of drie delen uit
- Roer de koffie even door totdat alle ijsblokjes verdwenen zijn
- Vul een glas met crushed ijs of ijsblokjes en een partje limoen
- Schenk de ijskoffie uit
Allegro Affogato
Bereidingstijd: 3 minuten + 15 minuten wachttijd
Onze interpretatie op de bekende Italiaanse klassieker: de Affogato. Maak je tafelgenoten blij met dit snelle, smaakvolle dessert. Wij maken hem met onze cafeïnevrije Allegro, dus helemaal geschikt om 's avonds van te genieten.
- Koel een mooi glas in de vriezer
- Als het glas koud is, doe je hierin een bolletje biologisch vanille roomijs, of ga voor een plantaardige variant.
- Giet de hete espresso Allegro over de bol ijs
- Dien direct op
Sweet Spice & Orange IJsthee
Bereidingstijd: 5 minuten + 12 uur wachttijd
Voor de perfecte zomercocktail kan je aan de slag met de Sweet Spice & Orangethee. Ontdek pittige en sprankelende smaken in deze feestelijke combinatie.
- 1. Laat 8 g Sweet Spice & Orange thee een nachtje trekken op 500 ml koud water
- 2. De volgende dag voeg je 250 ml (of naar smaak) koolzuurhoudend water toe
- 3. Serveer de ijsthee in een gekoeld glas met ijsblokjes, verse gember en een schijfje sinaasappel.
Tip: Voor dit recept kun je ook een Sodastream gebruiken
Rozemarijn Citroengras IJsthee
Bereidingstijd: 15 min + 60 min wachttijd
Vol van smaak, prachtig van kleur. Emsrealfood.nl maakte deze kruidige en frisse cold brew ijsthee van onze Rozemarijn & Citroengras. Een echte aanrader op zomerse dagen. Ga naar @emsrealfood voor het originele recept.
- Doe de 10 gram Rozemarijn & Citroengras thee in de kan, voeg 1 liter water toe en laat minstens een uur op kamertemperatuur trekken
- Snijd 1/4 komkommer in plakjes en kneus 3 takjes rozemarijn en voeg toe aan de kan met thee
- Doe ijsblokjes in een glas en schenk de thee uit
- Voeg citroen en bessen naar smaak toe
Victoria Huila Latte
Bereidingstijd: 6 minuten
Ontdek de Victoria Huila Latte: de ijskoude variant op de altijd-goed-combinatie van koffie met (plantaardige) melk.
- Schep ijsblokjes in een hoog glas van 300 ml
- Vul het glas tot ca. 3 cm onder de rand met (plantaardige) melk
- Voeg een dubbele espresso toe, bijvoorbeeld La Victoria Huila Medium
- Schuim de melk koud op en schep deze op de koffie
Tip: Heb je een melkopschuimer? De meeste varianten hebben ook een functie om melk koud op te schuimen.
Blueberry & Mint IJsthee
Bereidingstijd: 9 minuten
Thee is een heerlijke warme drank, maar sommige theeën zijn bijna nog lekkerder als ijsthee. De Blueberry & Mint is zo'n thee. Het onderstaande recept is makkelijk te maken maar het resultaat is super voor op een een zomerse dag.
- Schenk 400 ml heet water uit over 10 gram Blueberry & Mint thee
- Laat 7 minuten trekken
- Schenk uit over 600 gram ijsblokjes
- Vul een glas met crushed ijs of een ijsblokje
- Garneer het glas met verse munt en blauwe bessen
- Schenk de ijsthee uit in het glas en serveer
Espresso Tonic
Bereidingstijd: 4 minuten
Ontdek de Espresso Tonic. De combinatie van espresso en tonic lijkt niet voor de hand liggend, maar dit stoere drankje is al jaren een beproefd recept in koffiebars over de hele wereld. Nieuwsgierig? Ga aan de slag ons recept.
- 1. Vul jouw glas tot de helft met ijs
- 2. Schenk de tonic uit en wacht tot het schuim weg is
- 3. Zet een espresso met een Simon Lévelt Colombian Emerald koffiecapsule
- 4. Giet de espresso langzaam bij het glas ijs en tonic