Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
7,50­ / 250 gr
Volumekorting:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Op weg naar een 100% biologisch assortiment is de Roma nu biologisch en heeft daardoor een nieuwe naam: ‘Pietro’. De melange is biologisch geworden, maar de vertrouwde smaak blijft. 

Wil je meer weten over de wijziging? Lees onze blog.

Hou je van sterke, aromatische espresso in Italiaanse stijl? Dan is de Pietro voor jou. Donker gebrand, vol en krachtig van smaak. Zet hem met je espressomachine of in je espressopot, dan komt hij het beste tot zijn recht. Maar ook liefhebbers van Turkse koffie zullen de Pietro waarderen.

 

Smaakprofiel

Intensiteit
3
Aroma
3
Body
3
Rins
4
Bitter
3

Kenmerken

Merk Simon Lévelt
Categorie Koffie
Roast Dark roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Smaakprofiel Vol & Krachtig
Verwerkingsmethode Washed
Ingredienten Melange van arabica koffie uit Centraal en Zuid Amerika, aangevuld met Afrikaanse robusta koffie
Reviews
4,3
(4)
Sortering:

Echt lekker!

Pietro/Roma

De omschrijving die gegeven wordt hier op de
website van Levelt staat haaks tegenover het smaakprofiel van de Pietro boon.

Onwijs bitter, mist veel complexiteit qua smaak. Er komen smaken vrij die meer lijken op teer, tabak en mist vooral een crema laag.

Simon Lévelt 11 jan. 2022

Beste Count,

Hartelijk bedankt voor je review. Wat jammer om te horen dat de koffie niet aansluit. Heb je al geprobeerd om de machine bij te stellen om een smaakverbetering te krijgen? De maalgraad is bijvoorbeeld heel belangrijk. Als ik je omschrijving lees, zou ik adviseren om de maalgraad grover in te stellen en de dosering te verhogen. Ook kan het zijn dat de koffie niet meer zo vers is, wat het ontbreken van een crema deels kan verklaren. Het is vaak een kwestie van experimenteren. Natuurlijk willen wij je er online of in onze speciaalzaak graag bij helpen, dus kom vooral langs of stuur ons een berichtje. Mocht je toch een andere koffie willen proberen, dan raden wij een koffie met een rijker aromaprofiel zoals de Kopi Ketiara, Arabella of Corazon aan.

Met vriendelijke groet,

Simon Lévelt

lekker krachtig

Lekker krachtig. Ik wissel deze af met Corazon.

Heerlijk krachtig

Het is een heerlijke stevige koffie. Zwart, vol en donker, uitstekend. Het was even wennen na altijd 100% Arabica te drinken. De robusta in een melange geeft net meer kick.

Bekijk meer reviews