Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Pi Lo Chun Groen

Deze thee wordt binnenkort vervangen door de biologische variant Pi Luo Chun.

Geurige en delicate Lentepluk uit Zhejiang, China. Het theeblad is prachtig gekruld en een prachtige geel groene kleur in de kop.

7,20­ / 75 gr
Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Beroemde groene Chinese thee, lange tijd als de beste thee ter wereld beschouwd. Met de hand gerold van prachtige blaadjes met zilveren haartjes. Geurig en delicaat kruidig.
De Chinese naam van deze thee is "Bi Luo Chun". Dit betekent Green Snail Spring, oftewel "groen Lente slakje".
Het is een letterlijke beschrijving van de thee: Pi betekent Jade Groen, Luo betekent gekrulde vorm en Chun staat voor de Lente. De gekrulde groene theeblaadjes zien er uit als kleine slakjes.
Deze naam is tijdens de Qing Dynasty aan de thee gegeven door Keizer Kangzxi, omdat het zijn favoriete thee was.

Kenmerken

Categorie Thee
Merk Simon Lévelt
Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst China
Regio Zhejiang
Ingredienten Groene thee
Zetadvies 80°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Reviews
3,7
(9)
Sortering:

Lekkere thee

Ik geef een 7 omdat de thee heel slap is en daardoor moet ik veel thee gebruiken om hem goed op smaak te krijgen. Sterk gezet is het een heerlijke thee

lekker, maar niet sterk

Deze thee heeft een heerlijke smaak. Om die smaak te krijgen moet je wel veel thee gebruiken. Deze is dus niet zuinig in gebruik wanneer je sterke thee lekker vindt.

Heerlijk

Heerlijk van smaak. Had niet anders verwacht. Koop het al jaren

Kan beter

Bij een thee "expositie" een pi lo chun gedronken die werkelijk uitstekend was. Meteen bij de Simon Lévelt geprobeerd te halen - die was eerlijk gezegd een stuk minder. Best lekker, lekkerder dan gemiddelde groene thee, maar ook niet fantastisch. Best duur ook voor wat je krijgt, vind ik.

Méééééh…

De thee ziet er goed uit, ruikt goed in de verpakking, ruikt goed in het kopje en kleurt mooi groen. That's it. Hij smaakt in het beste geval naar niks, soms naar afwaswater, en als ik er extra veel gebruik naar bitter medicijn. Gedroogd gras zou wellicht hetzelfde resultaat geven. Soit, niet mijn ding dus.

Oude thee

Ik heb paar maanden terug 3 soorten groene thee besteld de Pi Lo Chun Groen was helemaal uitgedroogd ( dus oud ) moet ook veel meer gebruiken en weinig smaak eraan normaal kan je een paar keer opgieten maar er zit na een keer bijna geen smaak meer aan ik gebruik al jaren Groene thee maar deze viel heel erg tegen ik koop hem normaal bij Simon Levelt in Dordrecht maar dacht zal hem eens bestellen. Had ook Dragonwell Xihu Lung Chin & Gyokuro en om heel eerlijk te zijn ze vielen heel erg tegen maar de Pi Lo Chun Groen was het slechts. Dus bestel maar niet meer. Jammer.

Bijzonder

Hoort eveneens tot mijn favorieten!

Yes!

Als ik het goed heb heette deze thee in een ver verleden iets als: enge geur. Dit vanwege het sterke aroma wat de thee verspreidt. Toen kwam er een keizer welke de thee een elegantere naam wilde geven en dit werd: groene lente slak. Dit omdat deze thee zou lijken op een lenteslak zonder huisje. Dit is een MEGA lekkere thee welke bijzonder vol van smaak is en daarbij ook nog vriendelijk. Oei wat een thee!

Heerlijk

Van alle groene thee is dit de beste die ik geproefd heb.

Bekijk meer reviews