Otsuka Fukamushi Sencha
Hoe langer je sencha thee stoomt, hoe voller en rijker de smaak. Deze hoge kwaliteit sencha heeft een zachte, frisse en weelderige smaak. Als je hem meerdere keren opschenkt, proef je steeds iets nieuws.
Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Fukamushi Sencha is diep-gestoomde groene thee. Dat betekent dat het langer dan de gebruikelijke 60 seconden gestoomd is. Deze Fukamushi komt uit Kakegawa in Japan, en wordt geproduceerd bij de Otsuka theeplantage. Dit familiebedrijf bestaat al sinds de 19e eeuw en legt zich toe op het produceren van de hoogste kwaliteit groene thee. De familie Otsuka won daarmee al diverse prestigieuze awards.
Merk | Simon Lévelt |
Biologisch | Niet biologisch |
Land van herkomst | Japan |
Cafeine | Met Cafeïne |
Ingredienten | Groene thee |
Losse thee | Losse thee |
Regio | Kakegawa |
Theesoort | Groene thee |
Zetadvies | 70 tot 80°C, 1 minuut, 4 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
70 tot 80°C, 1 minuut, 4 gram per kop
Ingrediënten: Groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
een uitstekende Japanner
als theesommelier zal ik stilaan de hele theewereld hebben geproefd - mijn absolute favoriet blijft fukamushi, de diep-gestoomde groene Jap' - deze Otsuka is daarin een echt toppertje : schitterend groen van kleur, geur van groene groenten (spinazie, prei, snijbiet), vettig in de mond met een lange afdronk - ik zet hem in de french press of 's zomers koud (onder ijs) - je kan hem ook gebruiken in sauzen en in de (vis)keuken - hij is trouwens ook al jàààren mijn ochtenddrankje (bevalt me beter dan koffie) (zegt mijn maag :-) )