In balans met mens & natuur Fazendas Dutra

Simon Lévelt introduceert nieuwe biologische specialty coffee 'Fazendas Dutra'. Geproduceerd in balans met mens en natuur.

Geproduceerd in balans met mens en natuur

We zijn verheugd om de introductie van onze nieuwe biologische specialty coffee 'Fazendas Dutra' aan te kondigen. Deze koffie, geproduceerd in balans met mens en natuur, is het resultaat van een langdurige samenwerking met het gelijkgestemde familiebedrijf Fazendas Dutra, gelegen in Brazilië, dat zich net als wij inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Fazendas Dutra produceert volledig biologisch.

Duurzame samenwerking

Onze samenwerking met de Dutra familie gaat verder dan alleen het leveren van hoogwaardige koffie. Beide bedrijven zijn klein begonnen en uitgegroeid tot toonaangevende namen in hun sector. Fazendas Dutra en Simon Lévelt zijn een gezamenlijke commitment aangegaan om de productie en verwerking van de koffie op de plantage volledig klimaatneutraal te realiseren. Fazendas Dutra is al volledig biologisch en produceert zonder chemische uitstoot, maar naast hun biologische certificaat hebben zij de ambitie om ook een CO2-neutraal certificaat te behalen. Met een investering van Simon Lévelt, die garant staat voor een koffieafname ter waarde van 4 miljoen euro, zijn we goed op weg om dit klimaatneutrale doel van Fazendas Dutra te bereiken, mogelijk al tegen het einde van 2024. Door deze investering heeft Fazendas Dutra ecologische machines kunnen aanschaffen die het waterverbruik minimaliseren en zonnepanelen kunnen installeren. De zonne-energie draagt bij aan hun streven naar CO2-neutraliteit. Fazendas Dutra wekt inmiddels zoveel energie op met hun zonnepanelen dat ze een deel kunnen terugverkopen aan de Braziliaanse overheid, wat voor hen een mooie 
bijkomstigheid is.

Simon Lévelt is trots op deze manier van financiering. Dit stelt ons in staat om bij te dragen aan een schonere en veiligere werkomgeving voor de koffieboeren en helpt bij het bevorderen van duurzame productie. Wij zijn trots op de positieve impact die deze samenwerking heeft op zowel de mens als de natuur.

Daarnaast zorgt deze investering er niet alleen voor dat we een langdurige levering van deze hoogwaardige koffie hebben verzekerd, maar ook dat we nauwer met Fazendas Dutra kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe en bijzondere koffiesoorten die periodiek in ons assortiment zullen verschijnen. Onze nieuwe Dutra koffie, afkomstig van helderrode koffiebessen die met de hand worden geplukt, is nu beschikbaar in onze (online) speciaalzaak als een specialty coffee.

De smaak van Fazendas Dutra

De familie Dutra heeft de Catucai 785 zaailingen, die voor deze koffie worden gebruikt, dertig jaar geleden zelf geplant in de heuvels rondom hun plantage. Gedurende deze jaren hebben de zaailingen zich aangepast aan het unieke microklimaat van de regio en zijn ze uitgegroeid tot volwaardige koffiestruiken. De vruchtbare bodem, het milde klimaat, de hoge ligging en de rijke biodiversiteit hebben optimaal bijgedragen aan de kwaliteit van deze koffie.

Onze nieuwe Fazendas Dutra is een ongewassen koffie, ook wel "natural" genoemd. Na het plukken wordt de koffieboon, de pit van de bes, in zijn eigen vruchtvlees gedroogd. Deze verwerkingsmethode geeft de koffie een volle body en een zoetheid die doet denken aan rijp fruit. De Fazendas Dutra koffie heeft een milde "natural karakteristiek” met een stevige body en een volle, lange nasmaak. Bij elke slok ontdek je hints van rood fruit en de zoetheid van amandel, met een afdronk die een lichte kruidigheid van tabak bevat en een drogend mondgevoel vergelijkbaar met het eten van noten.

Simon Lévelt blijft zich inzetten voor duurzaamheid en kwaliteit, en we zijn trots op de vooruitgang die we samen met Fazendas Dutra hebben geboekt. Laten we samen genieten van een bijzondere kop koffie en tegelijkertijd bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet.

Ga terug naar alle blogs