Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens drukte bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Muscatel Dragon Oolong

Specialty Oolong op zijn best! De Muscatel Dragon Oolong is een rijke, intense en volle oolong thee met een prachtig krullend blad.

vanaf 12,95­

Klanten kochten ook

Meer informatie

De Muscatel Dragon Oolong is een rijke, intense en volle oolong thee met een prachtig krullend blad. Het is een unieke thee met een even zo unieke smaak. De thee is volledig in balans en soepel, met een hele lichte, aangename trek. De thee is geurig, frisbloemig en zeer aromatisch. Het lijkt haast geparfumeerd. In de thee komen duidelijke hinten van muscateldruiven naar voren, zoals de kenmerkende frisheid, de zoete en bloemrijke smaak en het volle aroma. Het is specialty oolong op zijn best!

Het theeblad van de Muscatel Dragon Oolong wordt met de hand geplukt (one bud and one leaf) van een compacte theestruik van de cultivar JinXuan. Het productieproces is een combinatie van het proces van zwarte thee én oolong thee. Na de pluk wordt het theeblad 8-9 uur te drogen gelegd, voordat het 30 minuten geschud wordt in een trommel gemaakt van bamboe. Door het schudden worden de randen licht gekneusd. Na het rollen (15 minuten) en vormen (30-60 minuten) van het theeblad, is het theeblad voor circa 85% geoxideerd. Door dit intense en langzame verwerkingsproces spreken we van een specialty oolong. Dit proces geef de thee zijn karakter en bijzondere smaak. Het is zeker het proberen waard!

Losse thee Losse thee
Theesoort Oolong
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst China
Regio Yunnan
Groeihoogte 800-2000 meter
Ingredienten Biologische oolong thee
Zetadvies 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische oolong thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
24 feb. 2022

Heerlijke thee

Wat een heerlijke licht zoetige thee. Gisteren besteld, net binnen en nu aan het genieten!

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.