Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Montecillos Natural

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

8,75­

Meer informatie

Montecillos Natural is een fantastische koffie. De koffie is zeer aromatisch, heeft een heerlijke geur, een aangename aciditeit en bitters die volledig in balans zijn. Dit maakt het een complexe, intense en volle koffie met een rijk palet aan smaken. Ontdek hints van bittere chocolade, rozijnen, melasse, blauwe bessen, kersen en misschien zelf wel een vleugje nougat met een lichtdroge, kruidige nasmaak van laurier. In de cafetière is de gemalen koffie verrassend zacht, zoet en prachtig in balans. Als espresso zijn de Montecillos Natural koffiebonen zeer intens en heeft de koffie een volromig crema die wordt opgevolgd door meer fruitige en licht rinse tonen.

De koffieboeren uit Honduras, die de Montecillos Natural verbouwen, worden intensief getraind door de COMSA Coöperatie uit Marcala. Het trainingsprogramma van COMSA leert kleine boeren innovatieve technieken voor biologische landbouw. Ze houden rekening met het ecosysteem en de gezondheid van mens, dier en aarde. Dat proef je terug in deze rijke, aromatische koffie. 

Ontdek meer over de Montecillos Natural op simonlevelt.nl/blog/de-overstap-naar-bio-montecillos-natural-honduras en onze andere bijzondere projecten op simonlevelt.nl/premiumbiologisch.

Smaakprofiel

Intensiteit
5
Aroma
5
Body
5
Rins
3
Bitter
4

Kenmerken

Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Ristretto, Espresso, Zwarte koffie, Cappuccino
Roast Dark roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Honduras
Smaakprofiel Vol & Krachtig
Regio La Paz, Montecillos, Marcala
Verwerkingsmethode Unwashed
Zetmethode koffie Filter, Espresso, Cafetière
Plantage COMSA (Café Orgánico Marcala S.A.)
Groeihoogte 1450-1550 meter
Ingredienten 100% arabica koffie uit Honduras
Herkomst - Midden-Amerika

Honduras

De Montecillos Natural komt uit Honduras, de grootste koffieproducent van Centraal-Amerika. In Honduras wordt voornamelijk Arabica koffie geteeld en er komen steeds meer specialty coffees vandaan. Koffie uit Honduras heeft vaak een complexe, fruitige smaak met milde rinse tonen. Ambachtelijk koffie, mooi in evenwicht.

Reviews
3,9
(3)
Sortering:

Vette koffie

Sterke vette koffie verstopt makkelijk je koffie machine

Berries and chocolate

Espresso tastes of berries with a hint of chocolate and light acidity. Very rich crema, need to grind slightly coarser than my usual dark roast with some Robusta.
Recommended if you like a. More fruity berry like dark roast. Good for an espresso or even a cappuccino.

Mooie koffie, donkere branding

een hele mooie complexe koffie, maar door de vrij donkere branding gaan de kenmerkende natural processing tonen verloren en blijven er vooral tonen van veel chocola en noten over. De fijne zuren zijn er volgens mij uit gebrand. Voor liefhebbers van een cappuccino of een sterkere espresso

Bekijk meer reviews