Als cadeautip voor de feestdagen selecteerden we deze vier specialiteiten om een thee- of koffiekenner echt mee te verwennen. De perfecte theeën en koffie om een moment voor jezelf mee te creëren. Ontdek en geniet!
Jin Jun Mei
Deze biologische zwarte thee ziet er luxueus uit, met zijn krullerige blad en gouden tips. En zo smaakt hij ook: in het rijke smakenpalet van de Jin Jun Mei proef je zoete karamel, malt, verse vijg én meer pittige aroma’s als tabak en kruidnagel.
China staat bekend om haar eeuwenoude thee. Toch is deze thee relatief nieuw. De thee werd voor het eerst in de jaren '90 geproduceerd en wordt gemaakt van de eerste bladknoppen van de Lapsang Souchong. Er wordt slechts één keer per jaar geplukt en alleen de fijnste, jongste knopjes worden gebruikt. Voor 100 gram thee zijn wel 10.000 bladknoppen nodig. Ze worden met de hand gerold tot licht gebogen zwart-gouden naaldjes.
Tamaryokucha Okumidori
De Tamaryokucha Okumidori is een exclusieve first flush groene thee die je kunt blijven drinken, omdat je elke keer andere smaken ontdekt. Zacht, licht zilt, umami en een lange zoete nasmaak, met een vleugje appel en peer. Schenk hem vaker op om nog meer te proeven!
Onoue is gespecialiseerd in Tamaryokucha en verbouwt deze soort al 15 jaar. Voor een perfecte smaakbalans tussen zoet en umami, schaduwt Onoue zijn thee 17 dagen voordat deze geplukt wordt. Zijn theetuin is gelegen aan de baai, waar de zilte zeewind vochtige lucht aanvoert. Hierdoor is de tuin vaak in nevel gehuld en ontwikkelt de thee haar kenmerkende, hartige smaak met tonen van gewokte spinazie, appel en peer.
Pre Qingming Long Jing
Ontdek de Pre Qingming Long Jing, de beroemde Long Jing thee uit China! Deze hoge kwaliteit groene thee heeft een volle, nootachtige smaak met het zoete van tamme kastanje en een hartige afdronk. Giet hem vaker op om nog meer smaken te ervaren.
Volgens de legende bezocht de Chinese keizer Qianlong de Hu Gong-tempel tijdens een van zijn vakanties en kreeg bij aankomst een kopje Long Jing thee aangeboden. De keizer was zo onder de indruk van de smaak, dat hij de 18 theestruiken voor de tempel een keizerlijke status gaf. De theestruiken uit de legende bestaan nog steeds. De bladeren worden jaarlijks geveild en hebben per gram een hogere waarde dan goud.
Ndaroini Nyeri
Ontdek de rijkdom aan smaken in deze Keniaanse koffiespecialiteit, de Ndaroini Nyeri. Proef appel, blauwe bes en een vleugje aardbei, aangevuld met zachte vanille, laurier en pure chocolade. Zet hem als slow coffee voor de ultieme smaaksensatie.
Nyeri is een van de beste koffieregio's in Kenia. Je vindt er prachtige specialiteiten. Om deze te behouden worden de boeren ondersteund en getraind. Toen de koffieproductie in Nyeri achteruit ging, is er een beweging gestart om de specialiteiten uit deze regio te behouden en om de kwaliteit nog verder op te schroeven.Een hogere kiloprijs en betere betalingsvoorwaarden helpt en motiveert de boeren. Ook is er een specialist ingeschakeld die de boeren leert hoe ze de kwaliteit kunnen waarborgen.
Zo hebben de boeren de middelen om in hun oogst te investeren en kunnen wij genieten van premium koffie.