
Lady Earl Grey
Zachte, bloemige thee met de smaak van bergamot én oranjebloesem. Rijk versierd met rozenblad en korenbloem.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Lady Earl Grey is de verfijnde, zachte en bloemige variant op de klassieke Earl Grey thee. De thee is vernoemd naar Mary Elizabeth Grey, de vrouw van Charles Grey, de 2e Earl of Grey naar wie Earl Grey thee is vernoemd. De basis is een milde zwarte thee uit het zuiden van India, verrijkt met de frisse, alombekende smaak van bergamot én met de zachte, friszoete smaak van oranjebloesem. Ontdek daarnaast ook rozenbloemblad, korenbloemetjes en sinaasappelschilletjes. De rijke versiering van de thee, maakt de thee perfect “ladylike”.
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Earl Grey |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Ingredienten | Zwarte thee*, natuurlijk oranjebloesemaroma, sinaasappelschil*, rozenbloemblad*, bergamotolie*, korenbloemen*. *biologisch |
Zetadvies | 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Zwarte thee*, natuurlijk oranjebloesemaroma, sinaasappelschil*, rozenbloemblad*, bergamotolie*, korenbloemen*. *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.