Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Korakundah Jungle

8,95­ / 50 gr
Volumekorting:

10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Ontdek de Korakundah Jungle, een bijzondere biologische zwarte thee uit India. Dit is een aromatische en lichtbloemige specialty tea met een zoetkruidig karakter.

De Korarakundah Jungle heeft de specialty grade SFTGFOP. Dat uit zich in een prachtig lang en gerold theeblad met mooie kleurschakeringen. De thee is aromatisch en lichtbloemig en heeft daarmee een vergelijkbaar karakter als thee uit de provincie Darjeeling. Deze kwaliteitsthee wordt geplukt in september tot en met november. Hierdoor heeft de thee naast frisbloemige hints van orchidee en chrysant, ook de zoetkruidige accenten van wilde bessen. Ontdek daarnaast ook een hint van asperge en een klein druivenpitje die tot uiting komt in een iets droge afdronk. 

Korakundah is de hoogst gelegen theeplantage ter wereld en is volledig omgeven door beschermde tijgerreservaten en nationale parken. De theetuin ligt tussen het Kundah Reserved Forest, het Thai Shola Reserved Forest, het Mukurthi National Park en het Silent Valley National Park. In dit unieke gebied bestaande uit grasland, moerasgebied en tropisch regenwoud leven onder andere tijgers, olifanten, nilgirithargeiten en zwarte luipaarden. Deze dieren zijn ook regelmatig te vinden op de plantage. Vanwege de ligging in dit bijzondere, unieke, maar tevens kwetsbare gebied, rust er een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de Korakundah theeplantage. Om die reden is Korakundah sinds 1996 volledig biologische gecertificeerd en werkt de plantage in volledige harmonie met de natuur waarmee ze omgeven is. De theetuin profiteert ook van de bossen en bio diversiteit in directe omgeving.

Bij 4 minuten zettijd is de thee mild en zoet. Wanneer je iets meer astrigentie zoekt dan adviseren we 5 minuten zettijd.

Kenmerken

Merk Simon Lévelt
Categorie Thee
Losse thee Losse thee
Theesoort Zwarte thee
Biologisch Biologisch
Land van herkomst India
Regio Nilgiri, West-Ghats, Shola
Plantage Korakundah Tea Garden
Groeihoogte 1800-2400 meter
Ingredienten Biologische zwarte thee
Zetadvies 100°C, 4 minuten, 2 gram per kopje
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product