Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Kopi Ketiara

De Kopi Ketiara is rijk aan de kenmerkende kruidigheid van koffie uit Indonesië en heeft een fantastisch mooie, volle body en een lange nasmaak.

8,95­ / 250 gr
Actie:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

De Kopi Ketiara is een ervaring op zich! Deze koffie heeft een stoer karakter, pittig roosterprofiel en prikkelende specerijensmaak. Natuurlijk is het ook rijk aan de kenmerkende kruidigheid van koffiebonen uit Indonesië en heeft het een fantastisch mooie, volle body en een lange nasmaak. Ideaal voor een krachtige espresso of Turkse koffie en verrassend zoet en vol uit de Kalita. Maar experimenteer vooral zelf! 

De krachtige en typische Indonesische smaak heeft de Kopi Ketiara te danken aan de speciale manier van het wassen van de koffiebonen. Bij normale gewassen koffie wordt de hoornschil verwijderd op het moment dat de harde schil, de pergamino (ook wel parchement genoemd) droog is. In Indonesië willen de boeren niet wachten tot de pergamino droog is en wordt de hoornschil verwijderd terwijl de koffie nog nat is. Deze bereiding wordt Giling Basah ofwel Wet Hulling genoemd en is uniek in de koffiewereld. Dit zorgt voor de uitgesproken Indonesische smaak.

Niet alleen is de smaak van de Kopi Ketiara krachtig, maar het verhaal erachter ook. Deze Indonesische koffie wordt geproduceerd door de Ketiara Coöperatie. Deze coöperatie is opgericht door de vrouw Rahmah en bestaat voornamelijk uit vrouwen. De coöperatie produceert niet alleen koffiebonen, het maakt zich ook sterk voor de rechten van vrouwen in de regio. Lees er meer over deze bijzondere koffie in onze blog: Ontdek de Kopi Ketiara: onze ‘vrouwenkoffie’.

Intensiteit
4
Aroma
4
Body
2
Rins
5
Bitter
4

Kenmerken

Roast Dark roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Indonesië
Smaakprofiel Robuust & Pittig
Regio Sumatra
Verwerkingsmethode Gileng Basah
Plantage Vrouwen coörperatie Ketiara
Groeihoogte 1200-1500 meter
Ingredienten 100% arabica koffie uit Indonesië
Herkomst - Azië

Indonesië

Indonesië is een bijzonder land als het gaat om koffie. Slechts een klein percentage van de koffiebonen die hier worden verbouwd, behoren tot Arabica koffie. Toch behoren enkele van deze koffiesoorten tot ’s werelds mooiste koffies. Koffies uit Indonesië zijn zo geliefd vanwege de aardse en kruidige smaak. Ontdek het zelf in deze Kopi Ketiara.

Reviews
5,0
(8)
Sortering:

Ik ben geboren op Sumatra heb het daar niet kunnen drinken maar ben blij dat ik deze koffie gevonden heb .Wil geen andere meer.

Heerlijke Cappuccino!!!

Lekkere koffie en Cappuccino

Het leven is te kort om slechte koffie te drinken!

Deze kruidige, dark roast heeft snel onze harten veroverd, de smaak is intens en zuiver met specerijen en kruiden uit Indonesie.

Speciaal

Anders dan anders op een positieve wijze. Een heerlijk smaakvolle koffie om je weekend mee te beginnen. Hopelijk komt de Maliba Kasese Natural terug, dit waren twee perfect afwisselende broertjes van elkaar.

Heerlijke koffie

Heb deze bonen nu een paar dagen, de smaak is heerlijk zacht en krachtig, zeker een aanrader.

Topper!

Ik heb inmiddels veel koffies uitgeprobeerd maar deze is het helemaal voor mij. Vol, krachtig, pittig en niet bitter. Ronduit heerlijk!

Heerlijk!

Even "uitstapje" gemaakt door deze een keer te proberen. Hebben gewoonlijk de Palermo. Een aanrader en voor ons zeker een blijvertje. Zachter dan de Palermo van smaak maar daarbij nog steeds heerlijk krachtig!

Geweldig

Van Sint deze koffie gekregen. Heerlijke koffie/espresso echt een topper

Bekijk meer reviews