
Zacht, sterk, krachtig, complex.
Je start je dag met een stevige espresso. ’s Middags drink je het liefste een milde slow coffee. En na een fijn diner wil je graag een cafeïnevrije koffie. Voor ieder moment van de dag vind je bij ons de perfecte koffie: zacht, sterk, krachtig of complex. Varieer en probeer, want er valt nog zoveel te ontdekken.












Varieer en probeer
Of je nu gaat voor slow coffee, espresso, een cafetière, espressopotje, aeropress, chemex: voor iedere zetmethode vind je bij ons het juiste koffieapparaat. Mét speciale filters, de mooiste kopjes en de handigste accessoires. En de heerlijkste premium koffie… ook die vind je natuurlijk bij Simon Lévelt. Varieer en probeer, want er valt nog zoveel te ontdekken. Zien we je in de shop?


Vers van eigen branders
De geur van vers geroosterde koffie… heerlijk! Bij Simon Lévelt roosteren we onze biologische koffiebonen zelf; van light, medium tot dark roast. Zo hebben we altijd een koffie die bij je past. Licht, mild of juist krachtig. Met en zonder cafeïne. Arabica en Robusta. En natuurlijk altijd van premium kwaliteit.
De geur van vers geroosterde koffie… heerlijk! Bij Simon Lévelt roosteren we onze biologische koffiebonen zelf; van light, medium tot dark roast. Zo hebben we altijd een koffie die bij je past. Licht, mild of juist krachtig. Met en zonder cafeïne. Arabica en Robusta. En natuurlijk altijd van premium kwaliteit.
Zacht, sterk en krachtig

Light, medium en dark



Biologische koffie




Je start de dag met een stevige espresso. ’s Middags drink je het liefst een milde slow coffee. En als perfecte afsluiter van het diner, wil je graag een cafeïnevrije koffie. Voor ieder moment van de dag, vind je bij ons de perfecte koffie: zacht, sterk, krachtig of complex. Laat je inspireren.
De geur van vers geroosterde koffie… heerlijk! Bij Simon Lévelt roosteren we onze biologische koffiebonen altijd zelf: van light, medium tot dark roast. Zo hebben we altijd een koffie die bij je past. Licht, mild of juist krachtig. Met en zonder cafeïne. Arabica en Robusta. En natuurlijk altijd van de hoogste kwaliteit.
De manier waarop koffie wordt geroosterd, heeft invloed op de smaak. Onze koffiebranders hebben jarenlange ervaring; zij kennen het karakter van iedere koffiesoort en weten precies welk roosterprofiel bij welke boon past. Koffiebonen voor snelfilterkoffie worden bijvoorbeeld op een andere manier geroosterd dan bonen voor espressokoffie. Onze premium koffiebonen roosteren we dan ook in eigen branderij tot een light, medium of dark roast.
Biologische koffieteelt betekent een landbouwmethode waarbij alleen organische compost van koemest, boombladeren en ander organisch restafval wordt gebruikt. Ziekten en insecten worden op natuurlijke wijze bestreden en de boeren wieden met de hand. De bodem is hierdoor rijk aan voedingsstoffen, zo blijft het ecosysteem in evenwicht. De koffieplanten groeien in de schaduw van avocado- en bananenbomen. Je vindt bij ons een uitgebreide collectie biologische koffiebonen.





Reis mee naar de landen waar wij onze premium koffie inkopen en ontdek de wereld die schuilgaat achter de lekkerste koffie.
Ontdek de wereld van koffie
Zetmethodes
Koffiezetten kan op verschillende manieren en is afhankelijk van tijd, gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen een rol. In 9 blogs nemen we je graag mee in de wereld van de thuisbarista.

Een volautomatische espressoapparaat, een halfautomaat of traditioneel snelfilterapparaat. Je vind bij ons gerenommeerde merken en kunt terecht voor deskundig en persoonlijk advies. Wanneer je bij ons een koffiemachine koopt, krijg je jouw favoriete koffie er gratis bij. Je bent van harte welkom om te kijken, proeven en te kiezen.
Gratis koffie bij aankoop van een machine

Zo zet jij de perfecte espresso
Zo zet jij de perfecte espresso
Voor de perfecte espresso heb je 4 belangrijke M's nodig; Melange, Maling, Machine en Meester. Je leert er alles over in deze video.
Of je nu gaat voor slow coffee, espresso, cafetière, espressopotje, Aeropress of Chemex: voor elke zetmethode vind je bij ons het juiste koffieapparaat. En natuurlijk ook de heerlijkste koffie… Ontdek en probeer, want we hebben zoveel verschillende smaken. Zien we je in de shop?









ruimte voor tekst, ruimte voor tekst, ruimte voor tekst, ruimte voor tekst, ruimte voor tekst, ruimte voor tekst, ruimte voor tekst,


Als je biologische koffie drinkt weet je zeker dat de koffiebonen op natuurlijke wijze zijn verbouwd, met respect voor de natuur.
Biologische koffieteelt betekent een landbouwmethode gebaseerd op organische compost van koemest, boombladeren en ander organisch restafval. Ziekten en insecten worden op natuurlijke wijze besteden en de boeren wieden met de hand. De bodem is hierdoor rijk aan voedingsstoffen, de koffieplanten groeien in de schaduw van avocado- en bananenbomen. Zo blijft het ecosysteem in evenwicht. Je vindt bij ons een uitgebreide collectie biologische koffiebonen.
De geur van vers geroosterde koffie… heerlijk! Bij Simon Lévelt roosteren we onze biologische koffiebonen zelf; van light, medium tot dark roast. Zo hebben we altijd een koffie die bij je past. Licht, mild of juist krachtig. Met en zonder cafeïne. Arabica en Robusta. En natuurlijk altijd van premium kwaliteit.
Je start de dag met een stevige espresso. ’s Middags drink je het liefst een milde slow coffee. En als perfecte afsluiter van het diner, wil je graag een cafeïnevrije koffie. Voor ieder moment van de dag, vind je bij ons de perfecte koffie: zacht, sterk, krachtig of complex.

Light Roast
Medium Roast
Dark Roast
Zorg & kwaliteit
Kwaliteit begint bij de oorsprong: van het beste stuk grond dat de koffieboer met zorg heeft uitkozen, de koffiebessen die op het juiste moment met de hand geplukt worden tot de washing en het drogen van de bonen. Vervolgens komt deze zorg volledig tot zijn recht met de juiste branding en maling. We reizen de hele wereld over om de beste premium koffiebonen te selecteren.

Voor de perfecte espresso heb je 4 belangrijke M's nodig; Melange, Maling, Machine en Meester. Je leert er alles over in deze video.