Proef de verschillende roasts en ontdek zo welke smaak bij je past.
In een light roast koffie komen de frisse en fruitige aroma's, en de zoetheid in de boon naar voren. Voor een medium roast koffie roosteren de koffiebranders iets langer door en krijgt de koffie een volle en zachte smaak, en een prettig bittertje en een milde body. Een dark roast is voor liefhebbers van krachtige koffie. Deze heeft een volle body en duidelijk aanwezige bitter tonen.
La Victoria Huila, light roast
La Victoria Huila is een vriendelijke light roast koffie waar je een heerlijke slow coffee van zet, maar ook lekker smaakt uit de cafetière en het espressopotje.
Chiapas Altura - Mexico, light roast
De light roast koffie Chiapas Altura zet je op jouw favoriete manier, want hij is geschikt voor alle zetmethodes. Bijzonder voor een light roast koffie: je kunt hem ook prima op de espresso manier zetten! De smaak van de gewassen biologische 'altura' koffie uit Chiapas in Mexico is prettig en mild.
De kleine koffieboeren in de Soconusco regio in de Mexicaanse staat Chiapas verzamelen al hun koffie na het plukken op één centrale plaats, en verwerken hem volgens strikte kwaliteitseisen. Chiapas ligt in het warme zuidelijke deel van Mexico en grenst aan Guatemala. De kwaliteit van de koffie uit deze regio is uitstekend. De koffieproducenten exporteren hun hoog gegroeide koffie voornamelijk naar de Verenigde Staten, maar ook Europa is gretig afnemer van hun biologische koffie.
Yellow Bourbon - Brazilië, medium roast
De Yellow Bourbon heeft een perfecte balans tussen een zoete body en rins. Deze koffie komt van de oorspronkelijke koffiestruik - de Bourbon - en heeft gele koffiebessen. Deze zeldzame koffie heeft de afgelopen 20 jaar steeds meer erkenning gekregen en vele prijzen gewonnen. Omdat de productie klein is, wordt de koffie niet gesorteerd en kan deze uit kleine en grote bonen bestaan.
Arabella, medium roast
Heb je trek in een volle, ronde medium roast koffie? Probeer dan eens de Arabella. Deze 100% Arabicakoffie is een melange van bonen uit Sumatra, Brazilië en het geboorteland van de koffie, Ethiopië. Je kunt de Arabella prima zetten als espresso, maar ook als snelfilterkoffie is hij smakelijk.
Red Honey - Honduras, dark roast
De Red Honey is een zoete koffie met frisse tonen en een zacht bittere nasmaak van donkere chocolade. De koffie is geproduceerd volgens de honey-methode. Hierbij wordt de koffieboon in haar vruchtvlees gedroogd, waardoor de zoete fruitsmaak diep in de boon trekt. Dit levert een éxtra zoete koffie op. Deze toegankelijke koffie is geschikt voor vele zetmethoden.
Kopi Ketiara Sumatra, dark roast
Deze koffie is niet voor watjes, met zijn stoere karakter, pittige roosterprofiel en prikkelende specerijensmaak. De Kopi Ketiara is rijk aan de kenmerkende kruidigheid van koffie uit Indonesië en heeft een fantastisch mooie, volle body en een lange nasmaak. Wij vinden hem ideaal als krachtige espresso of Turkse koffie, en verrassend zoet en vol uit de Kalita. Maar experimenteer vooral zelf!
Welke roast past bij jou?
