Kabyiniro
Geniet van een lange zoete nasmaak met salmiak en zelfs een vleugje tabak en whisky.
Meer informatie
De Kabyiniro is een geurige arabica koffie met een zoet en fruitig karakter. Het heeft tonen van salmiak, framboos, rozijnen en een frisse sprankeling van aalbes. Geniet van een lange zoete nasmaak met salmiak en zelfs een vleugje tabak en whisky.
De koffiebonen van de Kabyiniro komen uit het minder bekende koffieland Rwanda. Minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Deze prachtige koffie komt van het Kopigura cooperative waarbij ruim 40 kleine boeren zich hebben aangesloten. De koffie ontleent zijn naam aan het washing station: Kabyiniro.
Smaakprofiel
Kenmerken
Merk | Simon Lévelt |
---|---|
Categorie | Koffie |
Roast | Light roast |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Rwanda |
Regio | Western Province, Kabyniro, Ng |
Plantage | Kopiguka cooperative, Kabyinir |
Groeihoogte | 1600-1950 meter |
Ingredienten | 100% arabica koffie uit Rwanda |
Rwanda
Rwanda is niet zo bekend als koffieland, maar dat maakt de koffies zeker niet minder mooi. Rwanda is een rijzende ster in de wereld van specialty coffee. De vruchtbare heuvels en focus op kwaliteit, zorgen voor heerlijke smaken. Zo ook de Kabyiniro. Koffie uit Rwanda kan worden omschreven als zachte koffie met een zoet en fruitig karakter.