Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Jasmine Chung Hao

7,95­ / 100 gr
Volumekorting:

10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Jasmine Chung Hao is een biologische jasmijnthee van prachtige kwaliteit. De kwaliteit is al zichtbaar bij de basis. Voor deze thee wordt de hoogwaardige groene thee een Bi Luo Chun, oftewel Pi Luo Chun gebruikt met een prachtig uiterlijk en een verfijnde smaak en geur. Het theeblad van de Jasmine Chung Hao heeft een mooi donkergroen uiterlijk. De intensiteit van de groene kleur van het theeblad vind je terug in de smaak van de thee. Het theeblad wordt met veel zorg geplukt en vervolgens gedroogd op een bed van verse jasmijnbloesem. Voor de Jasmine Chung Hao wordt extra jasmijnbloesem toegevoegd aan het droogbed, met als resultaat een intens bloemige beleving van jasmijngeur en -aroma. De bloesem wordt na het drogen verwijderd uit de thee. Ook dat is een kenmerk van kwaliteit. Dit zorgt voor een zeer goede balans tussen de smaak van groene thee en de intensiteit van jasmijnbloesem. 

Jasmine Chung Hao is een premium jasmijnthee. Dat zie je terug in de productie van deze jasmijnthee. De basis van de Jasmine Chung Hao is een groene thee genaamd Bi Luo Chun, oftewel Pi Luo Chun. Deze thee is afkomstig van de Qingshan Tea Garden gelegen in de provincie Hunan. De Bi Luo Chung is een lentepluk, die handmatig wordt geoogst in de periode april / mei. Tijdens de oogst wordt de bladknop met twee tot drie scheuten geplukt. Na het verwerken van de thee wordt het opgeslagen tot juli, de start van het oogstseizoen van de beste jasmijnbloesem. 

In juli / augustus wordt de beste jasmijnbloesem geplukt. Dit gebeurt aan het einde van de middag wanneer de bloesem zich opent in de naderende schemering. Na de pluk wordt de bloesem neergelegd om te rusten tot ze volledig geopend en afgekoeld zijn. Voor de Jasmine Chung Hao wordt alleen verse jasmijnbloesem gebruikt. 

De Bi Luo Chung en de verse jasmijnbloesem worden om en om gestapeld in lagen van thee en jasmijnbloesem. Op deze manier wordt de thee gedurende 10 uur gegeurd in een afgesloten ruimte. Des te vaker dit proces herhaald wordt, des te intenser de jasmijnsmaak. Voor de China Jasmine Chung Hao, wordt dit proces drie tot vier keer herhaald. Het resultaat is een intense jasmijnthee van prachtige kwaliteit. Dat proef je zeker terug in de Jasmine Chung Hao!

Kenmerken

Merk Simon Lévelt
Categorie Thee
Losse thee Losse thee
Theesoort Jasmijn
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst China
Ingredienten Biologische groene jasmijnthee
Zetadvies 2 gram per kop, 4 minuten, 80°C
Reviews
4,8
(2)
Sortering:

Deze blijft m'n favoriet

Sinds een aantal jaren koop ik deze thee en gaat niet vervelen, ik wissel wel af met bijv. Earl Green, of andere soorten, maar deze blijft m'n favoriete thee. En sinds kort is de Chung Hao Biologisch en dat is nog beter,

Heerlijk!

Ik koop al een jaar of 6 iedere paar maanden een kilo Jasmijn Chung Hoa. De bloem komt in deze bio variant nog beter naar voren, heerlijk!

Simon Lévelt 15 mrt. 2023

Beste Beseyme,

Bedankt voor je positieve review. Fijn om te horen dat de biologische versie van de Jasmine Chung Hao in de smaak valt. We wensen je veel genietmomenten toe met deze lekkere thee! 

Met vriendelijke groet, 

Simon Lévelt

Bekijk meer reviews