Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Jangwon Groen

10,20­ / 100 gr
Volumekorting:

10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Zoet romige groene thee met een licht bittere smaak van andijvie en een hint van kastanje. Prachtige, biologische thee van het Zuidkoreaanse eiland Jeju gelegen tussen de thee grootmachten China & Japan.

Kenmerken

Categorie Thee
Merk Simon Lévelt
Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Korea
Regio Jeju
Ingredienten Biologische groene thee
Zetadvies 85°C, 5 minuten, 2 gram per kop
Reviews
4,2
(6)
Sortering:

prijzig maar lekker

Hele lekkere groene thee die ik de hele dag kan drinken. Een van mijn favorieten!

Cozy Taste with High Quality

I like this clean and cozy taste a lot. Wonderful tea.

Niet zo lekker

Ik heb deze gekocht voor op mijn werk, om op kantoor niet met losse thee te hoeven hannessen. De thee bevalt me niet echt. Bij de eerste trek vind ik de geur zelfs een beetje smerig, er zit iets vissigs in dat ik niet thuis kan brengen. Ook de smaak van het eerste bakkie vind ik niet echt lekker. Bij de tweede en derde keer opgieten vind ik hem wel lekkerder worden maar vanwege de onaangename eerste bak zal ik hem toch niet meer kopen.

Bitterzoet?

Bijzondere thee. De beschrijving van vol en zoet aan de ene kant en toch een licht bittertje aan de andere kant klopt helemaal. De geur is zoetig-spinazie-achtig, als je een slokje neemt proef je in eerste instantie vooral zoet en het bitterje komt met een soort droogheid met wat vertraging door. Het bittertje is subtiel maar toch duidelijk aanwezig en de associatie met groene bladgroenten vind ik wel goed getroffen. Prettige nasmaak.

Echt groen

Beschrijving van SL en andere review kan ik slechts bevestigen. Zeer bijzondere groene thee en als je op zoekt bent naar een uitgesproken smaak met licht bittertje: kopen en proeven.

Yeah!

Wat een fijne thee. Deze thee vind ik qua smaak een beetje naar Sencha neigen. Vaak lees ik dat een thee of koffie tonen van bepaalde smaken bevatten, maar ik proef eigenlijk nooit wat er wordt beschreven. Maar toch: hierin proef ik tonen van courgette en spinazie. Volgens mij de eerste keer dat ik zoiets duidelijk proef. Mocht je niet van deze groentes houden laat het je niet weerhouden deze thee te drinken! Wat een super lekkere thee. De geur van de gezette thee is bijna nog mooier dan de smaak. Waarschijnlijk een beetje nerdy, maar ik vind het altijd erg leuk om het land en streek e.d. van de Simon Levelt theeen te googelen. Op die manier krijgt de thee voor mij een diepere dimensie. Haha, vaak flitsen tijdens het drinken van een gegoochelde thee de foto's over mijn netvlies en fantaseer ik hoe het daar zou zijn, wie het heeft geplukt etc. Na het lezen over Jeju eiland op wikipedia zou ik het graag eens bezoeken!

Bekijk meer reviews