Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Een delicaat, maar toch krachtig aroma en een licht vettige smaak. Minder bitter dan de populaire Sencha.

20,95­ / 100 gr
Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Een groene thee voor de echte kenner. De Gyokuro is combineert het beste van twee werelden; het is delicaat en krachtig tegelijk. Je proeft een licht vettige smaakje. Gyokuro staat voor topkwaliteit. De thee smaakt minder bitter dan de populaire Sencha.

Kenmerken

Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Japan
Regio Kagoshima
Ingredienten Biologische groene thee
Zetadvies 60°C, 2 minuten, 4 gram per kop
Reviews
4,4
(7)
Sortering:

prijs kwaliteit niet in orde, heel matig

Deze thee is absoluut zen prijs niet waard. Er zit enorm weinig smaak aan de thee als je deze volgens de zetinstructies zet. Bij een 2de keer gebruik van de blaadjes is er helemaal niets meer over van de typische gyokuro smaak. Ook zitten er wel wat takjes tussen, wat voor deze prijs niet zou mogen. Je krijgt een betere umani smaak bij een veel goedkopere kukicha.

Simon Lévelt 14 okt. 2022

Dag Davy, 

Hartelijk bedankt voor je review. Wat vervelend om te horen dat de  Gyokuro niet aan je verwachtingen voldoet. Graag komen we met je in contact om dit probleem om te lossen. Zou je ons een mail kunnen sturen op webwinkel@simonlevelt.com? We kijken uit naar je bericht. 

Groetjes, 

Simon Lévelt

Heerlijke thee met veel gezondheidsvoordelen

Een heerlijke groene thee die je lekker energiek houdt.
Persoonlijk vind ik de beste zet temperatuur tussen de 50 en de 55 graden.
Ik zette deze thee voorheen met gewoon kraanwater, toen ik het eens met mineraalwater heb geprobeerd (kan gewoon SPA zijn) wilde ik niets anders meer!
Door het mineraalwater smaakt de thee nog veel en veel beter.

Voor elk moment …….

Gyokuro, een heerlijke pure thee voor elk moment van de dag ?

Beyond Zalig

Beste, lekkerste thee die ik in NL ken. Zet hem wel met mineraalwater uit glazen fles voor het echte effect. Zetten vanaf 60 graden, doe voldoende thee los in de glazen theepot, laat de thee de gehele tijd in de theepot. De onderste inhoud-helft van de theepot is goud. Een mystieke ervaring qua smaak.

Japan

Theemeesters in Japan zetten Gyokuro met water dat niet warmer is dan 40°C. En liefst met bronwater (weinig kalk dus "zacht water"= meer smaak). Je moet de thee inderdaad verschillende keren gebruiken (binnen de 24 u want anders krijg je toxische schimmelvorming in je blaadjes) want dan pas leer je de smaak volledig kennen (de smaak wordt steeds zachter).

Verslavend

Toen ik deze thee voor het eerst probeerde wilde ik geen ander meer. Intrigerend en verslavend. Subtiel, maar toch kenmerkend.

Hemels

Whoa, dit is tot nu toe mijn favoriete thee. Ongelofelijk, wat een heerlijke thee. Hij is krachtig subtiel, smaakt heerlijk groen en heeft een bijna hartige bite. Ergens vind ik het iets van zeekraal hebben. Ik vermoed dat de persoon die het zetadvies heeft gemaakt even abuis is geweest. De temperatuur moet 50 tot 60 °C zijn. Het is echt heel erg zonde als je deze mooie en dure thee zet op 85 graden. Ook klopt de zettijd niet. Deze is een stuk korter. Neem als richtlijn 2 gram per kop en pas naar smaak aan. Mijn advies is: Water op 55 °C, 2 minuten zettijd. De thee bij de 3e keer zetten nog steeds HEEL lekker. Beetje vreemde tip om af te sluiten: gooi de theeblaadjes niet weg, maar sprenkel er een paar druppels Tamari (zoute sojasaus) op en eet ze op! Wordt in Japan veel gedaan naar het schijnt.

Bekijk meer reviews