Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Golden Monkey

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

7,95­ / 50 gr

Meer informatie

De Golden Money is in alle opzichten een prachtige zwarte thee. Het blad is prachtig lang, stevig, glanzend en krullerig en heeft enorm veel gouden tips. Kenmerkend is de volzoete smaak die doet denken aan caramel, honing, krenten en een vleugje perzik. Daarnaast heeft de thee ook een hint van mout. De volle, haast siropige body, zorgt ervoor dat het aroma lang blijft rondzingen in je mond. De thee heeft nauwelijks bitters en is geschikt om meerdere malen op te schenken (Gong fu Cha). De thee ontleent zijn naam aan de vorm van het theeblad: de gebogen vorm van het theeblad zou lijken op de poten van een aap. 

Het theeblad van de Golden Monkey is afkomstig van de unieke grootbladige theestruik, de Camellia Sinensis Assamica. Dit type theestruik is verwant aan de struik waar in India Assam krachtige zwarte thee van wordt geproduceerd. Door de Assamica variëteit, heeft de Golden Monkey een intense smaak en geur en een hint van mout, dat zo kenmerkend is voor Assam thee.

Kenmerken

Merk Simon Lévelt
Categorie Thee
Losse thee Losse thee
Theesoort Zwarte thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst China
Regio Yunnan
Groeihoogte 1000 meter
Ingredienten Biologische zwarte thee
Zetadvies 2 gram per kop, 4 minuten, 100°C
Reviews
4,5
(1)
Sortering:

Gouden Thee

De Golden Monkey thee , is een heerlijk aangenaam eenvoudige thee op het eerste gezicht …..maar met diepere lagen .Een Verfijnde thee .Mmmmm ❗️

Bekijk meer reviews