Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Golden Lapsang Souchong

6,20­ / 100 gr
Volumekorting:

10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Lapsang Souchong staat in de westerse wereld bekend als gerookte thee uit China. In China is dit type thee bekend onder de naam Zheng Shan Xiao Zhong en was oorspronkelijk alleen beschikbaar in een niet-gerookte variant. Door het drogen van de thee bij vuur gemaakt van pijnbomenhout, zijn er varianten ontstaan met rooksmaak.

Kenmerken

Categorie Thee
Merk Simon Lévelt
Losse thee Losse thee
Theesoort Lapsang
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst China
Regio Fujian
Ingredienten Zwarte thee,rook
Zetadvies 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Reviews
4,6
(11)
Sortering:

Golden Lapsang Souchong & Mosterd prei soep

Ook deze thee is geweldig om te combineren met een Mosterd Prei soep en uitgebakken ontbijtspek.
Hij ruikt erg rokerig (stoomlocomotief).
Maar vooral versterkt deze de hartige (rokerige) smaak van het ontbijtspek.
Ik zou zeggen probeer het maar eens uit en laat je verrassen.

Heerlijke top thee.

Elke ochtend de krant met deze thee is mijn ritueel. Ik kan het iedereen aanraden...

Een speciale ervaring

De allereerste keer dat ik een rookthee zette. Toen ik het zakje openmaakte, was het net alsof ik aan de barbecue stond. Ik vond het apart ruiken. Bij het zetten wordt de geur iets milder en bij het drinken is het precies alsof de rook in je mond opstijgt. Het is echt een heel aparte thee, maar niet voor elke dag te drinken.

Topper

Wat een bizarre thee is dit. Ik ben een koffie drinker, of in de avond een goed biertje/wijntje. Deze thee kan matchen met die drie en waarbij ik 'niets mis'. Doen: schaf een theepot aan, pak je tijd om goed te zetten. (Ik neem iets meer dan 2 gram en ruim 4 minuten, langer wordt ie minder lekker) En op momenten verbaas je jezelf: is dit thee?! :) Na elke kop een stemmetje wat fluistert dat je 'gezond' bezig bent. Mijn vriendin moest er overigens niets van hebben. Kennelijk niet voor iedereen.

Uniek

Ik was geen liefhebber van thee, want alles had een bijsmaak, vooral die zogenaamde bloemen-en kruidentheetjes. Smaakte eigenlijk nergens naar en naar van alles, behalve thee.Tot ik kennis maakte met lapsang souchong. Dat smaakte voor mij alleen maar naar thee, ECHTE thee. En dan de neus" als ze net is is ingeschonken! En ook de afdronk lang nadat m'n kopje leeg is. Het is gek maar lapsang komr s avonds heel vaak in de plaats van een wijntje of een borrel. Hoewel ik die allebei ook niet versmaad!

Fantastisch lekker

Nadat ik de thee uit de keizerskist van SL al heerlijk vond door de lichte rooksmaak, wilde ik wel eens een thee met meer rook aroma proeven. Van morgen in Gouda gekocht. Wat een heerlijke thee. De geur is ongelooflijk rokerig, als of er net een houtbrand is geblust. De thee is heerlijk. Ik gebruik 8 gram voor 0,8 liter. Krachtig maar niet te. Heerlijke rooksmaak. Ik ben zeer enthousiast.

verslavend

Wat een heerlijke thee! Dit is thee zoals ik 'm graag drink: sterke smaak, zonder dat er iets op de tong blijft hangen zogezegd. De geur is vrij sterk en blijft lang hangen, zodat je lang nadat je de kan leeggedronken hebt, nog nageniet en in de verleiding komt om nog een kan te zetten. Ik gebruikte 12 g per liter in een theekoker, die ik een keer liet doorlopen. Morgen eens proberen wat het effect is van tweemaal laten doorlopen. Deze thee wil ik vanaf nu eigenlijk altijd in huis hebben. Dit is een 'go-to' thee voor mij.

Top lapsang

Heerlijke lapsang. Milde rookgeur, afdronk een hint van vanille en hout. Zoals een lapsang van goede kwaliteit hoort te smaken. Werkelijk verrukkelijk.

Verrukkelijk

Heerlijke krachtige thee. rokerig in geur en smaak Om puur van te genieten, op een natte koude herfstdag voor een brandend vuurtje Favoriet!

whiskyturf

Dit is een heerlijke thee om in de winter,op zondagmiddag te drinken! Een erg krachtige brandhout smaak. Ik ben ook een whiskyliefhebber en moet hierbij erg denken aan de turf afdronk. Al met al een lekker thee als je van iets anders houdt

Intens

Deze thee heeft een intense rook smaak. Smaakt een beetje naar barbecue kolen. Blijft lang krachtig, kan je tot 3 keer opschenken als je de thee royaal gebruikt. Ik zou deze wel niet in de ochtend drinken. Het thee blad is mooi en smal. 100 gram is flink wat thee, zakje zat tot de nok vol. Uitstekende prijs/kwaliteit/kwantiteit. Heb de "normale" lapsang (niet golden) niet gehad maar voor een paar cent meer moet je deze pakken.

Bekijk meer reviews