Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Genmaicha bio

Sencha zomerpluk met op hoge temperatuur geroosterde rijst. Een volle, rijke en zoete groene thee.

vanaf 8,95­

Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Klanten kochten ook

Meer informatie

Ontdek de in Japan zeer populaire groene thee: Genmaicha. Deze unieke thee bestaat uit een groene sencha thee van de second flush (zomerpluk) met geroosterde rijst. De rijst wordt op hoge temperatuur geroosterd, waardoor het “open gepopt”, zoals popcorn. Zodra een klein aandeel van de rijst is open gepopt, wordt het roosteren gestopt, waardoor de rijst afkoelt en niet alles popt. De toevoeging van de rijst aan de thee is niet alleen visueel zeer aantrekkelijk, maar zorgt ook voor de unieke Genmaicha smaak. Het maakt de thee milder, voller, rijker en vooral zoeter. Toch gaat het karakter van de groene sencha niet verloren, die blijft grassig, hartig en romig.

Er is een mooie legende over de historie van Genmaicha. In de 15e eeuw, op het eiland Honshu, dronk een Samoerai zijn kop thee terwijl hij een strijdplan schreef voor zijn troepen. Zijn bediende met de naam Genmai, liet per ongeluk wat rijstkorrels vallen in de theekom van zijn Samoerai. Deze onhandigheid heeft Genmai met de dood moeten bekopen. Maar…. De Samoerai dronk zijn kom verder leeg met de rijstkorrels. Deze smaakervaring was zó positief dat de Samoerai besloot dagelijks zijn thee op deze manier te drinken, thee mét rijst. Als nagedachtenis aan zijn bediende noemde hij de thee: Genmai-cha. 

Meer waarschijnlijk is de theorie dat groene thee te kostbaar was in delen van Japan waar geen thee groeit. Om die reden werd het vermengd met geroosterde rijst die minder kostbaar was. Op die manier kon men toch van een gezonde en lekkere warme kop thee genieten.

Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Japan
Regio Kyushu, Prefecture Kagoshima
Ingredienten groene thee*, gepofte rijst*. *biologisch
Zetadvies 2 gram per kop, 3 minuten, 80°C

Zetadvies & ingrediënten

2 gram per kop, 3 minuten, 80°C
Ingrediënten: groene thee*, gepofte rijst*. *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product
Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.