Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
7,75­ / 250 gr
Volumekorting:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

In de Corleone proef je een pure koffie. Een zeer krachtige Zuid-Italiaanse espresso, waarvan de smaak al net zoveel ontzag inboezemt als de naam. Deze donker geroosterde koffie bestaat uit een melange van arabica koffiebonen uit Centraal Amerika, Zuid Amerika en Oeganda en robusta, ook uit Oeganda. Een espresso gebaseerd op de Italiaanse stijl van koffie drinken; donker geroosterd en perfect voor een ristretto.

Kenmerken

Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Ristretto, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
Roast Dark roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Smaakprofiel Robuust & Pittig
Zetmethode koffie Espresso, Espressopotje
Ingredienten Melange van arabica koffie uit Centraal Amerika, Zuid Amerika en Oeganda, aangevuld met Oegandese robusta koffie
Reviews
4,7
(22)
Sortering:

Super koffie!

Wij drinken al lang Corleone en zijn erg blij met de smaak. Andere koffie komt er niet meer in :)

Koffie

Heerlijke koffie!

Prettige afdronk

Mijn man en ik zijn ons in het assortiment van jullie dark roast aan het oriënteren naar welke smaken we lekker vinden. En de Corleone is één van de smaken waarvan wij vinden dat hij een lekkere krachtige volle afdronk heeft met prettige nasmaak

Espresso en groter

Smaakvolle ietsje mildere espresso ( overdag )

zie vorig commentaar. nog altijd blij met jullie producten

De lekkerste

Al vele jaren drinken we deze koffie. Uiteraard proberen we soms een andere, maar tot nu toe komen we altijd weer terug op deze “maffia” koffie.
Ook ons bezoek weet deze koffie te waarderen. Een familielid zegt bij ons de allerlekkerste cappuccino te drinken, nergens in de horeca te evenaren.

De lekkerste koffie

corleone

mooie naam,zeer goede koffie

Favoriet

Deze gemalen bonen koffie maak ik zelf met een percolator van Bialetti .
De koffie is zeer krachtig en geeft je een euforisch gevoel.
Nog niet eerder heb ik een cafeïne-piek ervaren die zolang aanhield.
Mocht je gebrek aan motivatie hebben gaat deze krachtige boon hier verandering in brengen.
Drink er niet teveel van want je bent niet te stoppen.

Tip: zelfgemaakte Tiramisu met Corleone-espresso

Krachtig maar niet zuur

Heerlijk krachtige boon ideaal voor espresso en lungo. Ik was specifiek op zoek naar een robuuste smaak zonder die zure smaak, en dit is m! Mijn vriendin en moeder vinden hem te sterk en noemen het een 'mannen koffie' haha. Ik vind m geweldig! :)

Fantastisch

Na ongeveer elke stevige boon geprobeerd te hebben blijf ik de Corleone het lekkerst vinden. Ik bestel niks anders meer, wat een heerlijke koffie en krijg ook veel complimenten van bezoek!

Verschil Corleone en Barista

Lekkere koffie, vraag mij echter af wat het verschil is tussen de Corleone en de Barista. Jullie omschrijving bij beide koffiesoorten is n.l. Hetzelfde.

Simon Lévelt 31 mrt. 2021

Goed om te horen dat je van de Corleone hebt genoten! Het verschil met de Barista is dat de Corleone nóg donkerder is gebrand. Qua smaak is de Corleone dan ook meer robuust en pittig. Neem gerust contact als je nog vragen hebt. 

Koffie met een grote K

Na ruim een jaar terug te zijn in Nderland is mijn zoektocht naar de voor mij perfecte koffie eindelijk tot een eind gekomen. Corleone, Donker, Krachtig, Vol van smaak en Beleving bij elke sip. De glimmende donkere bonen trokken mijn aandacht ( teken van diep donkere roast).De lage zuutegraad maakt dat de body van de koffie zacht als fluweel is. De kick komt van een subtiele spicy tone met fragmenten van noot en choco.De bonen uit Oeganda geven net die extra beleving aan dit mooie smaak pallet. Bravo !!!! I found myself a new lover and its name is Corleone.

Simon Lévelt 30 mrt. 2021

Wat leuk om te horen Yolanda en welkom terug in Nederland. Wat heb je onze Corleone mooi beschreven, we zijn erg blij dat het goed in smaak is gevallen. Op naar vele mooie koffie momenten met je nieuwe lover Corleone!

Heerlijke koffie, maar niet voor de Jura machine

Lekker krachtige koffie, maar onze Jura machine kan deze bonen niet aan. Met enige regelmaat worden de bonen niet goed gemalen en ‘spuugt’ het apparaat de koffie in de residubak ipv het kopje.

Lekker bakkie

Verschillende keren geven de koffie drinkers aan welke volautomaat en bonen ik gebruik... want de koffie is zo lekker!....Delonghi magnifica S en Corleone bonen. De perfecte combi!

Voor mij niks anders meer ??

Waarom Corleone?

Na jarenlang Roma te hebben gedronken kiezen we sinds enige maanden voor Corleone .Smaakt voortreffelijk en is bovendien biologisch!

Drink iets anders

Simpel: drink al tijden geen andere koffie meer dan de Corleone.

Vraag

U noemt het een Italiaanse espresso maar bij ingredienten staat dat het een Zuid-Amerikaanse blend is. Wat is er Italiaans aan behalve de naam wellicht?

Simon Lévelt 2 dec. -1
Saskia, in Italie groeit geen koffie, maar wel kent het land een lange koffietraditie. Deze melange is gebaseerd op de Italiaanse manier van koffie drinken. Donker gebrand en uitermate geschikt voor een Italiaanse espresso/ristretto.

Mooie koffie

Mooie koffie! Daar wij altijd Roma koffie drinken werden wij verrast door deze koffie. Net iets pittiger maar toch minder zwaar dan de Roma. Voor ons een mooi combi tussen se Roma en de Corleone

Buitengewoon

Leuk verhaal: we kregen een pakje corleone bonen van een klant die zijn koffie altijd bij ons laat bezorgen. Iedere keer wanneer wij de post kast openden, kwam er een fantastische koffiegeur vrij. Gisteren werd de koffie opgehaald en reageerden wij met: "ah kom je de koffie nu al ophalen dan kunnen we niet meer snuiven!" Na een kort gesprkje over de corleone bonen kregen wij een pakje cadeau! Ik maak gebruik van de opschenk methode en drink mn koffie sterk zonder melk maar ook wel sterker met opgeklopte melk. Wat een lekkere donkere smaak! Ook met de opgeklopte melk blijft de smaak overeind. Ik was altijd nogal fan van 100% arabica maar met deze melange realiseer ik me dat koffiesmaak meer is dan alleen de bonen. Ook het branden malen en de zetmethode hebben invloed op de smaak.

Morning breaker

Heerlijke espresso met een krachtige smaak, echte espresso met souplesse.

topkoffie

mijn zetmethode is opschenken dus hebben de medewerkers deze bonen voor mij gemalen.het is een stevige koffie met een fantastische geur. ik wil nooit meer iets anders. zoals de omschrijving zegt misdadig lekker.

Bekijk meer reviews