Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Café Feminino

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

39,80­

Meer informatie

Café Feminino is een erg bijzondere koffie in ons assortiment. Ondersteun met elke slok sociale rechtvaardigheid en vrouwenemancipatie in de koffiewereld. Onze Café Feminino wordt geproduceerd door 42 vrouwelijke koffieboeren verbonden aan het Café Femenino Coffee Program. Daarnaast verkochten wij nog niet eerder koffiebonen uit Bolivia. De Café Feminino is een zachte friszoete koffie met een ronde en romige body. Het heeft een zeer prettige, lichte aciditeit, vergelijkbaar met die van een friszoete appel. Na het afkoelen zijn juist iets granige tonen te herkennen. De koffie laat zich omschrijven als een aangename, toegankelijke koffie die volledig in balans is.

Het Café Feminino Coffee Program opereert in meerdere landen en zet zich in voor het beëindigen van de armoedecyclus, die de vrouwelijk koffieboeren over de hele wereld treft. Ze bieden erkenning voor het werk dat de vrouwen leveren, het verminderen van fysieke, emotionele en seksuele misbruik van vrouwen, het verhoging van het inkomen en zorgen dat meisjes ook naar school kunnen. 

Ontdek meer over de Café Feminino op simonlevelt.nl/blog/cafe-feminino-bolivia-vrouwen-empowerment en onze andere bijzondere projecten op simonlevelt.nl/premiumbiologisch.

Smaakprofiel

Intensiteit
4
Aroma
3
Body
3
Rins
5
Bitter
2

Kenmerken

Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Zwarte koffie, Slow coffee
Roast Light roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Bolivia
Smaakprofiel Licht & Fruitig
Regio La Paz, Caranavi vallei
Verwerkingsmethode Washed
Zetmethode koffie Filter, Slow coffee, Aeropress
Plantage Cooperatie Union ProAgro, 42 plantages beheerd door vrouwen
Groeihoogte 1100-1750 meter
Ingredienten 100% arabica koffie uit Bolivia
Herkomst - Zuid-Amerika

Bolivia

Onder schaduwbomen in het Boliviaanse Hoogland, groeien koffiebonen van hoge kwaliteit. Het gevarieerde landschap met uitstekende microklimaten is perfect voor het produceren van mooie koffiesoorten. Koffie uit Bolivia heeft een volle smaak met zoete en lichte zure tonen, zoals van een friszoete appel. Ontdek het zelf in de Café Feminino.

Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product