Recept: Vegetarische curry met kruidenthee

Het zoete van de Namiddag Melange en de pittige smaak van curry gaan heerlijk samen en beide smaken blijven hierbij goed overeind.

Ga aan de slag met onderstaande recept voor vegetarische curry met roti en vergeet daarbij de thee niet te serveren. Probeer deze thee ook eens met de Spaanse lekkernijen: Manchego en Membrillo. 

Ingrediënten

• 4 roti’s

• 4 grote aardappelen (vastkokend)

• 1 ui

• 1 teentje knoflook

• 2 - 3 el kerriepoeder

• 1 l groente bouillon

• 1 el bloem

• 100 gr fijngesneden wortel

• 200 gr witte kool

• 300 gr kousenband of sperzieboontjes

• 4 eieren

• sambal

• Ketjap Manis 

Bereiding

Haal de roti’s uit de vriezer om te laten ontdooien. 

Bak de uien in boter totdat ze glazig zijn en bak de knoflook even mee. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit even mee. Haal dan de pan van het vuur en voeg de bloem toe en gaar dit even op laag vuur. Voeg voorzichtig roerend voldoende bouillon toe totdat alle bloem is opgelost en plaats terug op het vuur. 

Voeg de aardappelstukjes, gesneden witte kool, wortel en kousenband toe en voeg bouillon toe totdat alles net onderstaat en breng dit zachtjes aan de kook totdat de aardappels en boontjes gaar zijn. Kook ondertussen in 8 minuten de eieren hard, pel deze en voeg ze toe aan de curry. Breng de curry op smaak met Ketjap Manis en sambal. 

Verwarm ondertussen de roti’s in de koekenpan met boter, in oven of magnetron, voorkom dat ze hard en droog worden.