Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Recept: Lychee Loves Gamba's

Honing gamba’s met geroosterde sesamzaadjes laten zich prima begeleiden door deze zoete thee. Het gerecht geeft een rijke zoete smaak gecombineerd met een knapperig effect van het tempuralaagje.

Een delicate zoete thee met een zweem van lychee, versierd met friszoete aardbeistukjes, dat is de Lychee Love. Een nieuwe melange die als een van de winnaars uit onze theewedstrijd is gekomen. De basis van de melange bestaat uit de Chinese Pai Mu Tan, een biologische witte thee, gemaakt van jong blad met tip die heel licht gefermenteerd wordt. 

Honing gamba’s met geroosterde sesamzaadjes laten zich prima begeleiden door deze zoete thee. Het gerecht geeft een rijke zoete smaak gecombineerd met een knapperig effect van het tempuralaagje. In eerste instantie domineert de zoete honingsmaak, waarna het hartige van de gamba naar voren komt, gecombineerd met de notige smaak van de geroosterde sesamzaadjes. Ondanks de vrij lichte smaak van de Lychee love thee blijft deze goed overeind naast dit zoete gerecht. Wees niet te zuinig met de honing, want dit geeft een overweldigende smaaksensatie. Deze combinatie is zeer geschikt voor een ultiem verwenmoment. 

Ingrediënten 4 personen

• 16 gamba’s (tijgergarnalen kunnen ook)

• 30 gr maïzena

• 40 gr sesamzaadolie om in te frituren

• 90 gr honing

Voor het beslag:

• 125 gr zelfrijzend bakmeel

• 30 gr maïzena

• 250 ml water

• ¼ tl citroensap

• 1 el olie 

Bereiding (ca. 30 minuten)

Pel de gamba’s, maar laat de staarten eraan. Droog ze en wentel ze door de maïzena.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Maak een glad tempurabeslag van gezeefd bakmeel en maïzena, water, citroensap en olie. 

Verhit de olie in een koekenpan. Wentel de gamba’s door het beslag, laat ze even uitlekken en frituur ze in de hete olie gedurende ca. 2-3 minuten goudbruin. Vervolgens laten uitdruppen op keukenpapier en warm houden. 

Verwarm de honing op laag vuur in een pan met dikke bodem of in de magnetron. Let op dat de honing niet oververhit, want dat komt de smaak niet ten goede. 

Serveer de gamba’s overgoten met een deel van de warme honing en bestrooid met sesamzaadjes. Geef de rest van de warme honing erbij in een kannetje voor de liefhebbers van zoet. Geniet!