Recept: Gevulde pompoen (vegetarisch)

Ben je op zoek naar een vegetarisch kerstgerecht? Zet deze overheerlijke gevulde pompoen van Healthy Wanderlust op het kerstmenu!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (1 kg)
  • 200 g bospaddenstoelen
  • 1 ui
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 puntpaprika
  • 50 g olijven
  • 25 g feta
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 g kikkererwten
  • 100 g linzen
  • paar takjes verse salie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

 

 Extra benodigdheden

  • ovenschaal
  • touw

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd voorzichtig de pompoen verticaal doormidden en lepel de pitjes uit beide helften.
  • Plaats de pompoen met de schil naar beneden in een ovenschaal en besprenkel de pompoen met olijfolie en gemalen peper.
  • Plaats de ovenschaal voor 50 minuten in de oven.
  • Maak in de tussentijd de vulling. Snijd de paddenstoelen, ui, zongedroogde tomaatjes, puntpaprika en olijven in stukjes.
  • Bak dit in olijfolie samen met 2 geperste knoflookteentjes, kikkererwten en een snuf peper en zout ongeveer 8 minuten op een medium hoog vuur.
  • Schep het regelmatig door.
  • Voeg dan de verse salie en feta in stukjes en de linzen toe. Bak dit nog 4 minuten.
  • Haal de pompoen uit de oven en check met een mes of hij zacht is. Laat hem een paar minuten afkoelen.
  • Lepel een deel van de pompoen uit beide helften. Laat ongeveer 1 tot 1,5 cm pompoen tot de schil over.
  • De helft van de uitgelepelde pompoen schep je door de vulling in de koekenpan.
  • Vul een van de pompoen-helften met het mengsel. Dit mag best een beetje een hoopje zijn.
  • Plaats de andere helft er bovenop en bindt het voorzichtig, maar stevig vast met 2 touwtjes.
  • Plaats de pompoen voor 15 minuten terug in de oven.
  • Snijd de pompoen daarna in plakken met een groot scherp mes om ze te serveren.

 

Kijk voor meer lekkere recepten op Healthy Wanderlust