Ingrediënten
- 1 flespompoen (1 kg)
- 200 g bospaddenstoelen
- 1 ui
- 50 g zongedroogde tomaatjes
- 1 puntpaprika
- 50 g olijven
- 25 g feta
- 2 knoflookteentjes
- 100 g kikkererwten
- 100 g linzen
- paar takjes verse salie
- peper
- zout
- olijfolie
Extra benodigdheden
- ovenschaal
- touw
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd voorzichtig de pompoen verticaal doormidden en lepel de pitjes uit beide helften.
- Plaats de pompoen met de schil naar beneden in een ovenschaal en besprenkel de pompoen met olijfolie en gemalen peper.
- Plaats de ovenschaal voor 50 minuten in de oven.
- Maak in de tussentijd de vulling. Snijd de paddenstoelen, ui, zongedroogde tomaatjes, puntpaprika en olijven in stukjes.
- Bak dit in olijfolie samen met 2 geperste knoflookteentjes, kikkererwten en een snuf peper en zout ongeveer 8 minuten op een medium hoog vuur.
- Schep het regelmatig door.
- Voeg dan de verse salie en feta in stukjes en de linzen toe. Bak dit nog 4 minuten.
- Haal de pompoen uit de oven en check met een mes of hij zacht is. Laat hem een paar minuten afkoelen.
- Lepel een deel van de pompoen uit beide helften. Laat ongeveer 1 tot 1,5 cm pompoen tot de schil over.
- De helft van de uitgelepelde pompoen schep je door de vulling in de koekenpan.
- Vul een van de pompoen-helften met het mengsel. Dit mag best een beetje een hoopje zijn.
- Plaats de andere helft er bovenop en bindt het voorzichtig, maar stevig vast met 2 touwtjes.
- Plaats de pompoen voor 15 minuten terug in de oven.
- Snijd de pompoen daarna in plakken met een groot scherp mes om ze te serveren.
Kijk voor meer lekkere recepten op Healthy Wanderlust