Recept: Een stoer gerecht met rookthee

De Smokey Himalaya is een bloemige, aromatische Darjeeling thee met een tipje Lapsang en China Yunnan. Probeer deze thee eens in combinatie met Piccadillo, een stoer en stevig vlees gerecht.

De smaak van de Smokey Himalaya blijft mooi overeind door de krachtige, rokerige smaak.

Picadillo, een stoer en stevig vleesgerecht. De naam Picadillo komt van het werkwoord ‘picar’, Spaans voor kleine stukjes gehakt. Elk land heeft een eigen variant met allerlei extra ingrediënten. Picadillo is dus eigenlijk een veelzijdig gehaktrecept.

Men heeft, naast verschillende ingrediënten, ook elk een eigen manier van dit gerecht eten. In Midden Amerika vullen ze er empanadas mee en in Mexico eten ze het met tortilla’s. Wat ook erg lekker is, is de combinatie met rijst.

Ingrediënten circa 10 personen
• olijfolie

• 5 teentjes knoflook, fijngesneden

• 2 middelgrote uien, fijngesneden

• 2 kleine groene chilipepers, fijngesneden

• 1 rode chilipeper, fijngesneden

• 1,5 kg mager rundergehakt

• 150 gr groene olijven, ontpit en gehalveerd

• 100 gr kappertjes, afgespoeld en uitgelekt

• 4 el witte wijnazijn

• 50 gr rozijnen

• zout + peper naar smaak

• 1 tl kaneelpoeder of een kaneelstokje

• 1 tl gemalen kruidnagel

• ½ tl cayennepeper

• 2 gedroogde laurierblaadjes

• 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes

Bereiding
Verhit 1 el olijfolie in een grote stoofpan op een middelhoog vuur. Sauteer knoflook, ui en chilipeper tot de ui doorzichtig is. Schep het in een kom en zet het apart. Voeg in dezelfde pan opnieuw olijfolie toe en braad daarin het gehakt bruin. Voeg de olijven, kappertjes, azijn, zout, peper, kaneel, kruidnagel, laurier en cayennepeper toe. En voeg de uien, chili en knoflookmix bij het gehakt. Roer de tomaten en rozijnen erdoor en laat het 1 uur op middelhoog vuur doorkoken. Roer het regelmatig door.