Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Onze baktips voor de voorjaarsvakantie

Nieuwe inspiratie nodig? Ontdek onze baktips voor tijdens deze voorjaarsvakantie. Een klassiek koekjesrecept of een bananenbrood met een gezonde invalshoek, waar ga jij mee aan de slag?

Koekjes met koffie

Heerlijk, samen koekjes bakken! De gemalen koffie geeft dit klassieke recept van boter, bloem en suiker een bijzondere twist. Maak je de koekjes met/voor kinderen? Laat dan een deel van het deeg koffievrij.

Ingrediënten 

225 g roomboter op kamertemperatuur 

280 g bloem

150 g witte basterdsuiker

1 eierdooier

2 eetlepels gemalen koffie

Snufje zout

Aan de slag

Mix de boter, suiker, eierdooier door elkaar. Voeg vervolgens de bloem en de gemalen koffie aan toe en mix alles goed door elkaar. Kneed het geheel tot een stevige deegbal en wikkel deze in huishoudfolie. Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel het deeg in 18 balletjes en druk deze plat of steek ze uit met een leuk vormpje op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 15 minuten op 180 graden.

 

Vegan bananenbrood

Op zoek naar iets zonder gluten, lactose, geraffineerde suikers dat ook nog eens een feestje is bij je kop koffie of thee? Dan is dit recept voor bananenbrood iets voor jou. Hij is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.

Ingrediënten

125 g rijstmeel

1 eetlepel speculaaskruiden of kaneel

Snuf zout

1 eetlepel kokosolie, gesmolten

2 rijpe bananen (tip: snijd een klein stukje af voor de garnering)

Agavesiroop, naar smaak

Handje blauwe bessen

Handje walnoten

1 eetlepel appelazijn in een glaasje

½ theelepel natriumcarbonaat

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 185 graden. Je kunt de eetlepel kokosolie in een bakje zetten in de opwarmende oven, dan is dat straks mooi gesmolten. Zorg dat je een kleine cakevorm met een vel bakpapier hebt klaarstaan. Meng het meel en de speculaaskruiden en het zout. In een andere kom prak je de bananen met een vork. Een klein stukje banaan snijd je in dunnen plakjes voor de garnering. Afhankelijk van je smaak voeg je wat agavesiroop toe en de inmiddels gesmolten kokosolie. Meng alles goed. Voeg het meel toe aan het bananenmengsel. Mocht het geheel erg droog zijn, kun je een eetlepel plantaardige melk toevoegen, maar houd er rekening mee dat door het toevoegen van de appelazijn het mengsel ook nog natter wordt. Voeg dan het natriumcarbonaat toe aan de azijn. Dit gaat bruisen en dat is precies wat ervoor zorgt dat het brood wat luchtiger wordt. Voeg het mengsel al bruisend toe aan het deeg en schep snel door. De kunst is nu om het bananenbrood zo snel mogelijk in de oven te zetten, dan blijft het het meest luchtig. Schep een deel van het deeg in de bakvorm. Verdeel de blauwe bessen en schep de rest van het deeg erop. Garneer met walnoten en stukjes banaan. Plaats het brood in de oven en bak tussen de 30 en 40 minuten goudbruin. Laat het bananenbrood na het bakken afkoelen uit de vorm, liefst op een rooster.  

Tags: recepten