Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Ontdek onze 3 smaken koffiecups

Ook met je capsule-apparaat geniet je nu van de mooiste koffiesoorten met onze koffiecups. Zoals je van ons gewend bent, zijn we ook voor deze zetmethode weer op zoek gegaan naar de beste premium biologische koffiebonen. Wij vonden deze in Colombia, Uganda en Peru.

Premium biologische koffie in cups

Ontdek de smaak van 200 jaar vakmanschap in koffiecapsules en proef de 3 heerlijke smaken. Al onze koffies zijn met aandacht gekeurd door onze q-grader, zo ook deze koffiecapsules. Benieuwd naar haar cupping notities? Lees dan snel verder.

Peruvian Opal

Intensiteit 6

Net als de Peruaanse Opaal, komen deze arabicabonen uit Peru. Eenmaal in Haarlem roosteren we ze vervolgens langzaam naar een donkere medium roast. Zo weten we die uitgebalanceerde, ronde smaak naar boven te toveren.

Proef tonen van toast, cacao en amandel in deze light-medium roast koffie. Begin de dag goed en geniet van een lungo of espresso gezet met de Peruvian Opal. 

Cupping notities van onze q-grader: "Een zoete koffie met een medium body. Ik proef naast gebrande noten ook een hint van toast en een vleugje cacao."

Ugandan Amber

Intensiteit 8

Deze arabicabonen komen uit Noordwest-Oeganda. De bonen worden door de, vooral vrouwelijke, boeren met de hand geplukt. Eenmaal in Nederland branden we ze lekker lang om de bijzondere smaken naar boven te halen. Ontdek tonen van appelstroop, whiskey cream en vanille in deze medium roast koffie. Wat een feest als afsluiter van de maaltijd.

Cupping notities van onze q-grader: "Een zachte koffie met het rinse van appelstroop en een vleugje romigheid die me doet denken aan whisky cream."

Colombian Emerald 

Intensiteit 9 

Groeiend te midden van kleurrijke jungle-hellingen onder de Colombiaanse zon kan het niet anders dan dat deze arabicabonen bomvol smaak zitten. In Haarlem roosteren we ze vervolgens langer op een gematigde temperatuur zodat de smaken zich perfect ontplooien. Drink je graag koffie met (plantaardige) melk? Dan is de Colombian Emerald jouw match. Proef tonen van pure chocolade, rozijnen en ceder in deze dark roast koffie.

Cupping notities van onze q-grader: “Een krachtige koffie, mooi in balans met een boeket aan smaken. Ik proef gedroogde pruimen, rozijnen, bittere chocolade maar ook wat laurier.”

Loopt het water je al in de mond bij het lezen van deze smaakomschrijvingen? Bestel de capsules in onze webshop.