Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Kopi Luwak

Het is een van de duurste en misschien wel de meest besproken koffie ter wereld: de koffiespecialiteit Kopi Luwak. De koffie wordt gemaakt van koffiebonen uit de uitwerpselen van de luwak. Vanwege de slechte omstandigheden waarin de luwak wordt gehouden, heeft Simon Lévelt ervoor gekozen om de Kopi Luwak niet langer te verkopen.

Over Kopi Luwak

Kopi Luwak wordt gemaakt van koffiebonen verzameld uit de uitwerpselen van de luwak (civet kat). Het dier leeft in de bossen van Indonesië en bezoekt rond het oogstseizoen de koffieplantages om de rijpe koffiebessen op te eten. De luwak verteert alleen het vruchtvlees van de koffiebessen, niet de koffieboon en pergaminoschil dat om de boon zit. Dus die poept hij weer uit.

De koffieboeren verzamelen de uitwerpselen en laten ze vier tot zeven dagen drogen. Daarna verwijderen ze de pergaminoschil en sorteren de bonen met de hand. Bij het roosteren werken de aminozuren – die zijn ontstaan tijdens het verteringsproces van de luwak – op elkaar in, wat de koffie zijn specifieke smaak geeft.

Omdat de uitwerpselen lastig te verzamelen zijn als de dieren in het wild leven, is het makkelijker om de luwak in gevangenschap te houden. Maar de meeste – al dan niet allen – worden onder slechte condities gehouden.

De dieren die van nature voornamelijk ’s nachts en teruggetrokken leven, worden in kooien gehouden en gedwongen koffiebessen te eten. Dit zorgt uiteindelijk voor stress en andere gezondheidsproblemen.

Simon Lévelt stopt verkoop Kopi Luwak

Daarom heeft Simon Lévelt ervoor gekozen om deze koffiespecialiteit niet langer te verkopen. Zolang deze situatie niet verandert, is de Kopi Luwak niet verkrijgbaar in onze speciaalzaken.